2072 дня назадРоман

Добрий день. Цікавить: - які документи обов'язкові а які можна не надавти для нотаріального посвідчення договору дарування частини квартири (спільна сумісна власність), будинку з земельною ділянкою(належить одній людині) між батьками і рідними дітьми, рідними братами та сестрами? - як що майно, яке дарується має 0 ставку для сплати держ мита чи треба робити його оцінку вартості? як що так то де її можна замовити? Яке повинно бути Формулювання мети оцінки ,,Для оформлення договору дарування,,? Бажано з посиланням на нормативні акти. Дякую.

Аноним

Бесплатную консультацию по данному вопросу даст любой нотариус, у него же есть контакты нескольких оценщиков.

Роман (автор вопроса)

Звертався до нотаріусів кажуть приносьте документи тоді будемо дивитись... Питаю: - які саме (одна - то подивіться в інтернеті; друга несіть що є а потім як чогось не буде донесете...((( )

у каждого нотариуса своя особенность оформления документов, здесь точного перечня нет

Роман (автор вопроса)

ОК. Просто виникає питання - як що не потрібно сплачувати мито (0 ставка оподаткування) то на віщо робити оцінку майна?

госпошлина (это не налог у которого ставка 0 %)не зависит от степени родства- это обязательный платеж. от оценки имущества нотариус его и считает , также необходимо в договор внести сумму дарения.

Роман (автор вопроса)

Добрый день. Анна спасибо.

Неизвестный

Добрий вечір,підкажіть будь-ласка є 3 власника бабуся дядько і дочка дядька в кожного по 1/3 частині,дядько і його дочка подарували бабусі свої 2/3.У будинку прописані я внучка і мій син (малолітння дитина).В органах опіки ми з чоловіком написали заяву що ми не проти що бабусі перейде у дар 2/3частки.Тепер я повина прозвітувати в органах опіки. Які мені потрібно їм надати документи?

При написании ответа используется разметка Markdown.