2040 дней назадЛюдмила

мух взял кредит в Приватбанке в 2006г об этом узнала сегодня из письма банка с требованием погасить 7043,87грн, За это время не было писем прошло столько лет и я не знаю как поступить. Пенсия 1412грн. подскажите за давностью лет кредит не списывают

По Привату за їх правилами строк давності до 50 років....Гарантій, що зможете домогтись відмови Привату в позові у разі подання такого позову...50/50, отже, Вам вирішувати чи нехай сплачує, чи ризикнути і захищатись в суді потім, сума буде зростати колосальними темпами. Одразу скажу, сплачувати по трохи немає сенсу, або платежі в потрібному розмірі, або ніяк, бо все ж є практика доводити, що строк давності на підставі норм законодавства має бути застосований

Светлана Алексеевна

Добрый вечер. Я работала в кредитном союзе где в 2017 году и взяла кредит в сумме 150000 грн,платила каждый месяц как положенно по графику, но через полгода эти же работодатели вынудили меня уйти с работы,зарплату я получала в размере 10 тыс грн но по ПФУ они показывали только минималку (остальное получаеться в конверте)но ещё потом как оказалось в расчетный месяц мне начислили 15800 а получила я 3200, по проверкам оказалось что меня отправили в отпуск о чем я узнала естественно позже, документов на отпуск и зарплату 15800 я не подписывала). Уволили меня по согласованию сторон, трудовую мою они потеряли с боем выписали и отдали через месяц новую. Естественно пока я искала работу кредит не платился, трудоустроиться я не смогла так как все требовали труд книгу. Поручителями по кредиту выступили мои родители, в моей собственности есть квартира, в ней прописан несовершенно летний ребёнок и я мать одиночка. Вопрос: может исполнительная служба арестовать квартиру и дом моих родителей, доходов официальных у меня нет,работаю неофициально и могу сама дать расчетный счёт для стягнення денег, есть пенсия у родителей они согласны на стягнення с пенсии. И ещё , в июле этого года я вышла замуж, могут сейчас после суда обращать стягнення на доходы и имущество моего новоиспеченного мужа? Спасибо за ответ.

Відповідаєте Ви, як боржник і поручителі. Можливо не все так погано, адже, судових рішень, наскільки я розумію, ще немає. Тобто, не втрачено можливостей захисту, окрім того, це не банк, тому завжди є шанс визнавати договір в цілому або його частину недійним (висновок з практики). Оберіть юриста/адвоката і домовляйтесь про платну нормальну консультацію на підставі Ваших документів, тут можуть бути шанси!

Сергій

Питання по компанії Манівео !!! Взяв кредит , не маю можливості його повернути !!! сума зростає , документи ніякі не підписував , все оформлялося в онлайн !!! які в мене шанси , якщо компанія подасть в суд ???

Будете захищатись з допомогою профільного юриста - шанси високі.

Сергій

порекомендуєте такого ???

Светлана Алексеевна

Если в кредитном договоре отсутствует график мною подписанный на погашения кредита, а также паспорт потребительского кредита, это есть нарушением со стороны кредитора?

Алла

Вчера узнала, что мой муж взял кредит 6000 грн проценты выросли и теперь задолженность составляет 16000 грн. Муж умер 5 месяцев назад.Теперь мне звонят и говорят, что я должна погасить его кредит. Я прочитала, что я как бы обязана выплатить это кредит, но прочла еще такое, что если я ничего не унаследовала от мужа либо получила наследство и от него отказалась тогда я имею право не выплачивать данный кредит. Для меня это большие деньги,т.к. теперь одна воспитываю двоих несовершеннолетних детей.Ответьте пожалуйста, т.к. кредиторы меня за этих два дня замучили.

Шановні, тут є юристи/адвокати, з відповідей яких слідує розуміння питання кредитів, позик і захисту позичальників. Обирайте і на підставі документів отримуйте відповіді, бо з досвіду, 90 % інформації, яку використовує юрист, звичайний позичальник не надає у таких питаннях, просто не бачить зачіпок чи детелей.

Алла, если Вы не принимали наследство от мужа, тогда не обязаны выплачивать его кредиты. Вот нормы регулирующие Ваш вопрос:

Стаття 1281. ЦКУ Пред'явлення кредитором спадкодавця вимог до спадкоємців

1.Спадкоємці зобов'язані повідомити кредитора спадкодавця про відкриття спадщини, якщо їм відомо про його борги.

2.Кредиторові спадкодавця належить протягом шести місяців від дня, коли він дізнався або міг дізнатися про відкриття спадщини, пред'явити свої вимоги до спадкоємців, які прийняли спадщину, незалежно від настання строку вимоги.

3.Якщо кредитор спадкодавця не знав і не міг знати про відкриття спадщини, він має право пред'явити свої вимоги до спадкоємців, які прийняли спадщину, протягом одного року від настання строку вимоги.

4.Кредитор спадкодавця, який не пред'явив вимоги до спадкоємців, що прийняли спадщину, у строки, встановлені частинами другою і третьою цієї статті, позбавляється права вимоги.

Стаття 1282. Обов'язок спадкоємців задовольнити вимоги кредитора

1.Спадкоємці зобов'язані задовольнити вимоги кредитора повністю, але в межах вартості майна, одержаного у спадщину. Кожен із спадкоємців зобов'язаний задовольнити вимоги кредитора особисто, у розмірі, який відповідає його частці у спадщині. 2.Вимоги кредитора спадкоємці зобов'язані задовольнити шляхом одноразового платежу, якщо домовленістю між спадкоємцями та кредитором інше не встановлено. У разі відмови від одноразового платежу суд за позовом кредитора накладає стягнення на майно, яке було передане спадкоємцям у натурі.

При написании ответа используется разметка Markdown.