2037 дней назадАноним

Скажите у меня долг по алиментам 50тис ,жена подала на пеню.Скажите пожалуйста если я оплачу долг то суд пеню мне не начислять ?

Пеня вже нарахована, те, що зараз відбудеться оплата, не скасовує пеню за минулі періоди

Аноним

не пеню еще не начисляли только вот будет суд )) хочу оплатить что бы пеню не насчитали

Визнаєте позов... сплачуйте

Пеня будет насчитана только за период существования долга. Сам факт погашения задолженности не освободит Вас от обязанности заплатить пеню за тот период, пока задолженность существовала.

Стаття 196 СКУ Відповідальність за прострочення сплати аліментів, оплати додаткових витрат на дитину

1.У разі виникнення заборгованості з вини особи, яка зобов’язана сплачувати аліменти за рішенням суду або за домовленістю між батьками, одержувач аліментів має право на стягнення неустойки (пені) у розмірі одного відсотка суми несплачених аліментів за кожен день прострочення від дня прострочення сплати аліментів до дня їх повного погашення або до дня ухвалення судом рішення про стягнення пені, але не більше 100 відсотків заборгованості. У разі застосування до особи, яка зобов’язана сплачувати аліменти за рішенням суду, заходів, передбачених частиною чотирнадцятою статті 71 Закону України "Про виконавче провадження", максимальний розмір пені повинен дорівнювати різниці між сумою заборгованості та розміром застосованих заходів примусового виконання, передбачених частиною чотирнадцятою статті 71 Закону України "Про виконавче провадження".

2.Розмір неустойки може бути зменшений судом з урахуванням матеріального та сімейного стану платника аліментів.

Аноним

У меня у брата бизнес у отца может на єто что то повлиять .Может она там начнет мол все бизнесмены а денег дать не могут

Нет, бизнес родственников не может влиять, т.к. родные не отвечают за Вас по Вашим обязательствам. С дедушки можно взыскать алименты, но это будет возможным, если Вы не сможете содержать по уважительным причинам, ст.265 СКУ.

При написании ответа используется разметка Markdown.