2037 дней назаданна

заява на розлучення і поділ майна ще не подані. чи можна перш накласти арешт на авто? де це робиться?

в порядку забезпечення позову, але краще, разом з позовом. Позов готується за кілька днів, не бачу проблем одночасного подання.

юлія

скажіть будь ласка. у нас з чоловіком різні реєстрації. чи можу я ділити майно у себе якщо зі мною проживає малолітня дитина?

Ні, позов подається за місцем проживання позивача, якщо нерухоме майно ділити - виключна підсудність за місцем знаходження нерухомого майна.

Стаття 27 ЦПК Підсудність справ за місцем проживання або місцезнаходженням відповідача

1.Позови до фізичної особи пред’являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Стаття 28 ЦПК Підсудність справ за вибором позивача

1.Позови про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, про визнання батьківства відповідача, позови, що виникають з трудових правовідносин, можуть пред’являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача.

Стаття 30 ЦПК Виключна підсудність

1.Позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред’являються за місцезнаходженням майна або основної його частини. Якщо пов’язані між собою позовні вимоги пред’явлені одночасно щодо декількох об’єктів нерухомого майна, спір розглядається за місцезнаходженням об’єкта, вартість якого є найвищою.

При написании ответа используется разметка Markdown.