2013 дней назадАноним

Добрый день,сколько я буду платить алиментов двоим детям 5 и 6 лет,если я работаю неофициально...

Добрый день. Размер алиментов зависит от того, в какой форме Вам его назначат, если в части от дохода - 1/3, а Вы не работаете, тогда будут считать исходя из среднего заработка по месту проживания, если в твердой сумме, тогда 1559 грн. в месяц будете платить на двоих детей, или на каждого 779,50 грн, что и составляет 50% от прожиточного минимума.

Стаття 182 СКУ Обставини, які враховуються судом при визначенні розміру аліментів 2. Розмір аліментів має бути необхідним та достатнім для забезпечення гармонійного розвитку дитини. Мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Стаття 184. Визначення розміру аліментів у твердій грошовій сумі

1.Суд за заявою одержувача визначає розмір аліментів у твердій грошовій сумі.

2.Розмір аліментів, визначений судом або домовленістю між батьками у твердій грошовій сумі, щорічно підлягає індексації відповідно до закону, якщо платник і одержувач аліментів не домовилися про інше. За заявою одержувача аліментів індексація може бути здійснена судом за інший період.

3.Той із батьків або інших законних представників дитини, разом з яким проживає дитина, має право звернутися до суду із заявою про видачу судового наказу про стягнення аліментів у розмірі 50 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

При написании ответа используется разметка Markdown.