2011 дней назадАноним

Добрий день

Є будинок з землею моїх батьків Власник мій покійний батько ( помер 1991р) Покійна мама залишила заповіт на мене ( померла в 2011р) Я його прийняв до 6 місяців Є ще брат з сестрою, на спадок не подавали Брат не притендує на спадок Сестра хоче частку, хоча на спадкування не подавала

Як мені в даному випадку поступити, щоб переоформити будинок на себе?

Аноним

Почему не переоформили до сих пор?!

~= А Д В О К А Т =~

Обращайтесь персонально через профиль - нужен диалог и прочитать копии документов.

Аноним

нужен диалог и деньги для толика, бесплатно он не работает

~= А Д В О К А Т =~

Или обратиться к анониму - он тоже никак не работает и не собирается (только п....т много), но толку?

Доброго дня! Вам потрібно звернутися до нотаріуса, якому Ви подавали заяву про прийняття спадщини, потрібно надати документи на будинок. У Вас проблема полягає в тому, що власником будинку був батько, а заповіт на Вас склала мати. Треба з'ясовувати хто прийняв спадщину після смерті батька, тобто повинна бути ще одна нотаріальна справа. Має значення, хто проживав з батьком на момент відкриття спадщини, хто приймав спадок після його смерті, на той час ще діяли норми ЦК УРСР, тому що ЦКУ з 2003 року.

У нотаріуса потрібно буде отримати відмову у видачі Вам свідоцтва про право на спадщину на будинок, тому що будинок не входить до складу спадщини від матері, оскільки на неї не було оформлено право власності на час відкриття спадщини. У судовому порядку потрібно буде доводити, що мати прийняла спадщину від батька як дружина, або будинок був придбаний/побудований у період шлюбу...від цих обставин залежить частка, яка належала матері, та яку частку становить спадщина від матері, кількість спадкоємців після смерті батька, які прийняли спадщину - теж не визначена.

Аноним

Ото ж бо. Скільки потрібно всього врахувати. І хто це буде робити?

Видимо тот, кому это нужно) Иначе дом не переоформить.

При написании ответа используется разметка Markdown.