2011 дней назадвова

Добрий день. Підкажіть мені будь-ласка. Була відкрита кримінал. справа.Про закриття кримінал. провадження слідчим, я як заявник дізнався через 2 місяці. Постанову про закриття не отримував(відомості у справі про отримання відсутні). При оскарженні постанови про закриття, слідчий суддя мене відфутболив на підставі того, що заявник у своїй скарзі не зазначив жодної підстави, факту, обставини, які він вважав би такими, що можуть переконливо свідчити про передчасність чи помилковість такого висновку слідчого.Хоча прекрасно знає що заявник не не ознайомлений з постановою про закриття. Я оскаржив в апеляції, вказавши що я оскаржую не підстави, факти чи обставини, які викладені у постанові про закриття провадження(так як я її не отримував), а саму постанову, що постановлена з порушенням процесуального порядку закриття кримінального провадження посадовими особами органів досудового розслідування.(ч.4 ст. 284 КПК України). Апеляція відмовила мені, вказавши що слідчий суддя дійшов вірного висновку. Підкажіть будь-ласка де я помилився.

~= А Д В О К А Т =~

Ви мав право попередньо ознайомитись з матеріалами та постановою (і зараз маєте!!) і лише після цього аргументовано та підставно оскаржувати, а не "пальцем в небо". Для цього існують адвокати "в поміч" - самому з таким "завданням" не справитись з "судейським безпредєлом", так як у суддів існують ще десятки "законних" процедурних "кружевів" та "заморочок", покріпче буде ніж у "лабіринті Мінотавра"...

вова (автор вопроса)

Так, та я виходив з того, що кримінал.провадження закрито, і заявник уже не має ніякого статусу, та при бажанні можуть відмовити в ознайомленні з постановою. Тим більше що відповідно до КПК слідчий зобов'язаний відправити постанову заявнику, іншого варіанта для ознайомлення з постановою про закриття там не передбачено. Це була така моя логіка. Мій знайомий адвокат казав що я дію нормально. Дякую.

вова (автор вопроса)

Вибачте, я не зрозумів.Я можу витягнути постанову про закриття у слідчого та знову оскаржити її уже з обгрунтуванням? Адже я постанову оскаржував уже у слідчого судді та апеляції. Я можу оскаржити ще раз???

Ні, Ви не маєте права, оскільки Ви вже реалізували своє право на оскарження, а знайомому адвокату поясніть, що нормально не вийшло. Ознайомитись з матеріалами справи Ви маєте право, проте для подальшого оскарження не має підстав. Необхідно було з самого початку звертатися до адвоката для отримання кваліфікованої професійної допомоги.

вова (автор вопроса)

дякую

При написании ответа используется разметка Markdown.