2029 дней назадТатьяна

Здравствуйте. Проблема вот в чём, помогите пожалуйста. Квартира приватизирована на 4 человека: мать и её трое детей. Старший сын гражданин России уже несколько лет. Он там живёт, женился, родил ребёнка. В Украину возвращаться не собирается. Свою часть квартиры он хочет переоформить на мать, при этом не приезжая в Украину. Так же он до сих пор прописан в этой квартире. Скажите пожалуйста возможно ли как-то переоформление его части без его личного присутствия? Может по доверенности, или какой-то другой способ? Буду благодарна за ответ

Аноним

По доверенности, но с учетом доверенное лицо не может оформлять что-либо в своих интересах, т.е не может быть оформлена на мать.

Здравствуйте, Татьяна. Да, можно оформить договор дарения или купли-продажи, правильно написал Аноним, что доверенность должна быть на третье лицо, в доверенности четко указано для каких действий она выдана. Обратитесь к нотариусу для оформления сделки.

~= А Д В О К А Т =~

Нужно такую доверенность лучше сразу оформить в РФ на укр.мові в украинском консульстве/посольстве Украины - это будет проще её использовать, отослав по почте тому третьему лицу (или матери, которая её передаст лицу), которому будет доверено оформить. Или же - у любого нотариуса РФ оформить на рус.языке и также переслать, но тогда нужно будет у укр. нотариуса вначале сделать официальный перевод на укр.мову (апостиль) и лишь тогда приступить к следующему этапу - отчуждению части (доли) этой квартиры матери (продажу или дарение), что сделает нотариус округа по месту нахождения недвижимости (государственный или частный - без разницы, а может и тот самый, если его округ деятельности совпадает с местонахождением квартиры).

Татьяна (автор вопроса)

Спасибо вам огромное

специально для А.М. относительно перевести и апостолировать Конвенція про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах (укр/рос)

 { Конвенцію ратифіковано із застереженнями Законом 
   N 240/94-ВР ( 240/94-ВР )від 10.11.94 }

  { Про зміни додатково див. Протокол ( 997_018 ) 
    від 28.03.97 }

  { Про припинення дії Конвенції додатково див.Конвенцію 
    ( 997_619 ) від 07.10.2002 }

  { Про чинність Конвенції для України додатково див. Лист 
                            Міністерства юстиції 
     N 26-53/7 ( v53_7323-06) від 21.01.2006 }


 Держави - члени  Співдружності  Незалежних  Держав,  учасники

цієї Конвенції, іменовані далі Договірні Сторони,

 виходячи з прагнення забезпечити громадянам Договірних Сторін

і особам, що проживають на їх територіях, надання у всіх Договірних Сторонах у відношенні особистих і майнових прав такого ж правового захисту, як і власним громадянам,

 додаючи важливе значення розвиткові співробітництва в  галузі

надання установами юстиції правової допомоги по цивільних, сімейних і кримінальних справах,

 домовилися про нижченаведене:

Стаття 13

                   Дійсність документів

 1. Документи,  що  на  території  однієї  з Договірних Сторін

виготовлені або засвідчені установою або спеціально на те уповноваженою особою в межах їх компетенції і за установленою формою і скріплені гербовою печаткою, приймаються на територіях інших Договірних Сторін без якого-небудь спеціального посвідчення.

 2. Документи,  що  на  території  однієї  з Договірних Сторін

розглядаються як офіційні документи, користуються на територіях інших Договірних Сторін доказовою силою офіційних документів. Стаття 40

                        Доручення

 Форма і  термін  дії доручення визначаються за законодавством

Договірної Сторони, на території якої видано доручення. Щодо нормативного обгрунтування: " Згідно зі статтею 13 Закону України "Про міжнародне приватне право", документи, що видані уповноваженими органами іноземних держав у встановленій формі, визнаються дійсними в Україні у разі їх легалізації, якщо інше не передбачено законом або міжнародним договором України. Конвенція 1961 року, яка скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів, згода на обов’язковість якої надана Законом України від 10 січня 2002 "Про приєднання України до Конвенції, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів", набула чинності між Україною і державами-учасницями Конвенції, що не висловили заперечень проти її приєднання, з 22.12.2003. Статтею 3 цієї Конвенції передбачено, що єдиною формальною процедурою, яка може вимагатися для посвідчення автентичності підпису, якості, в якій виступала особа, що підписала документ, та, у відповідному випадку, автентичності відбитку печатки або штампу, якими скріплений документ, є проставлення апостиля компетентним органом держави, в якій документ був складений. Згідно з положеннями Конвенції, документ, на якому проставлено апостиль, не потребує ніякого додаткового оформлення чи засвідчення і може бути використаний в будь-якій іншій державі-учасниці Конвенції." © Freelawyer.ua

Аноним

А про РФ де тут посилання - самому шукати? А що означає "припинення дії Конвенції...." А яка оцінка факту виходу України з СНД? Як щодо гібридної війни і т.д.... ?

При написании ответа используется разметка Markdown.