2030 дней назадАноним

Мені, моєму чоловіку (вже колишньому) та нашим 2 неповнолітнім дітям належить 2-кімнатна квартира по 1/4 частині кожному по договору купівлі-продажу, іншого майна не маємо. З чоловіком розлучилися, після розлучення проживати в одній квартирі з ним неможливо. Як в такій ситуації розділити цю квартиру, якщо і мені і йому належить по 1/4 частині? Який позов до суду подавати? можливо залишити повністю цю квартиру мені та дітям, а йому виплатити якусь компенсацію наприклад?

Не має підстав для розподілу майна, оскільки долі у всіх визначені. Припиняти право на його долю у спільному майні можливо лише за умови його згоди на компенсацію вартості його частки, за наявності у нього у власності іншого житла. Можна встановити порядок користування спільним майном, якщо Ви не можете домовитись.

Аноним (автор вопроса)

А що означає втановити порядок користування спільним майном? Розділити умовно одну кімнату йому, одну мені? Ми наразі так і проживаємо, він в одній кімнаті, а я з дітьми в іншій, проте так жити неможливо, він постійно буянить, п'є і таке інше. Підкажіть будь-ласка, як все ж таки припинити право на його долю? Який позов необхідно подавати до суду?

Якщо буянить, то є насильство в сім'ї. Викликайте поліцію й вимагайте від неї терміновий заборонний припис, може містити такі заходи:

1) зобов’язання залишити місце проживання (перебування) постраждалої особи;

2) заборона на вхід та перебування в місці проживання (перебування) постраждалої особи;

3) заборона в будь-який спосіб контактувати з постраждалою особою.

При написании ответа используется разметка Markdown.