2026 дней назадЮлия

Несколько лет бывший муж не платит алименты, гос. Исполнитель говорит, что по адресу, который я указала, он не прописан. На телефон дозвониться ему невозможно. Я дала номер телефона его матери, исполнитель позвонила ей. Мать сказала, что её сын находится за рубежом, на заработках. Мать перечислила мне 1100 грн. В августе. Гос. Исполнитель сказала, что больше помочь ничем не может. Чтобы я обращалась в полицию с заявлением о заведении уголовного дела и полиция его разыскивала. Долг по алиментам на 1 сентября 2018г составил 65тыс.грн. Вопрос-могу ли я подать заявление в полицию, если месяц назад была плата со стороны должника 1100грн? Как должен гос. Исполнитель выполнять свою работу? Должен ли он обследовать предполагаемое место жительства должника? Должен ли он узнать где прописан должник? Должен ли искать счета в банках должника? И какие мои действия?

ЗУ "Про виконавче провадження"

Стаття 71.Порядок стягнення аліментів

9.За наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за чотири місяці, державний виконавець виносить вмотивовані постанови:

1) про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України - до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі;

2) про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві керування транспортними засобами - до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі;

3) про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві користування вогнепальною мисливською, пневматичною та охолощеною зброєю, пристроями вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, - до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі;

4) про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві полювання - до погашення заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі.

11.За наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за три місяці, виконавець роз’яснює стягувачу право на звернення до органів досудового розслідування із заявою (повідомленням) про вчинене кримінальне правопорушення боржником, що полягає в ухиленні від сплати аліментів.

12.У разі наявності в діях боржника ознак адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, державний виконавець складає протокол про адміністративне правопорушення та надсилає його для розгляду до суду за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби.

13.Довідка про наявність заборгованості зі сплати аліментів видається органом державної виконавчої служби, приватним виконавцем на вимогу стягувача протягом трьох робочих днів у випадках, встановлених законом.

14.За наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за один рік, виконавець виносить постанову про накладення на боржника штрафу у розмірі 20 відсотків суми заборгованості зі сплати аліментів.

За наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за два роки, виконавець виносить постанову про накладення на боржника штрафу у розмірі 30 відсотків суми заборгованості зі сплати аліментів.

За наявності заборгованості зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за три роки, виконавець виносить постанову про накладення на боржника штрафу у розмірі 50 відсотків суми заборгованості зі сплати аліментів.

У подальшому постанова про накладення штрафу у розмірі, визначеному абзацом першим цієї частини, виноситься виконавцем у разі збільшення розміру заборгованості боржника на суму, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за один рік.

Суми штрафів, передбачених цією частиною, стягуються з боржника у порядку, передбаченому цим Законом, і перераховуються стягувачу.

Направьте ходатайство госисполнителю о направлении запроса в погранслужбу о пересечении госграницы Вашего б/м, а также розыске должника.

~= А Д В О К А Т =~

Да ещё и в полицию можно подать заявление о совершении им преступления - невыполнения решения суда. Кстати - это должны были сделать исполнители, что-то они "прикрывают" не бесплатно наверное.

Шутите? ГИС должна обращаться в полицию по ст.382 УК?

~= А Д В О К А Т =~

А почему они не могут обратиться, кто им запрещает - знаю такие случаи (особенно если заинтересованные). То что они вообще не хотят работать, так сейчас никакие чиновники не хотят работать (и даже не умеют), а только цинично протирают штаны в своих кабинетах за немалую зарплату (раньше это также делали, но хоть "за малую" ). "А то обидно, слышишь? Ничего же не сделал..." Из фильма "Кавказская пленница"

Так пора бы сделать, например, почитать Наказ МинЮста "Про затвердження Інструкції з організації примусового виконання рішень" 02.04.2012 № 512/5, где написаны подробно действия исполнителя в данной ситуации. Лучше бы Вы руководствовались нормами закона, а не случаями, которые им противоречат.

При написании ответа используется разметка Markdown.