2021 день назадАноним

АНАТОЛІЙ МИКОЛАЙОВИЧ ЗУ говорить чітко про те що соц. стипендію можуть скористатись лишень тільки діти АТО постанова 740 від 04.10.2017року ст6п19, а діти уч.бой.дій на території інших держав не можуть скористатися соц.стипендією постанова 1045від 28.12.2016 "деякі питання по виплаті по соц.стипендії" це все по соц.стипенді а ви весь час пишете читайте і читайте або чітко на відповідь пишіть НІ або ТАК, хоча ЗУ говорить що пільгою можуть користуватися всі згідно переліку які прирівнюються до учасника бойових дій

Держава забезпечує учасникам бойових дій та їх дітям державну підтримку для отримання професійно-технічної та вищої освіти в державних і комунальних навчальних закладах.

У тому числі підтримка надається дітям, які навчаються за денною формою навчання у професійно-технічних та вищих навчальних закладах, – до закінчення навчання, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.

Така підтримка може надаватися у формі:

· безкоштовного забезпечення підручниками, доступом в Інтернет, до систем баз даних в навчальних закладах, проживання в гуртожитках;

· виплати соціальної стипендії;

· повної або часткової оплати навчання за рахунок бюджетних коштів або шляхом надання пільгових довгострокових кредитів для здобуття освіти та ін.

~= А Д В О К А Т =~

https://www.lawportal.com.ua/stipendija-rozmir-socialnih-akademichnih-viplat.html

Хто має право на соціальну стипендію в 2018 році?

Уряд України прийняв рішення про розширення переліку студентів вищих навчальних закладів, яким у 2018 році буде призначатися соціальна стипендія.

Згідно до «Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів», право на соц.стипендії мають студенти, які не отримують академічних стипендій, не перебувають на держзабезпеченні (крім сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування), не перебувають в академічній відпустці і належать до однієї з наступних категорій:

  • діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування

  • студенти з малозабезпечених сімей

  • діти-інваліди та особи з інвалідністю I-III групи

  • студенти, що залишилися у віці 18-23 років без батьків

  • особи, визнані учасниками бойових дій та їх діти (! ! ! !)

  • шахтарі, які мають стаж підземної роботи не менше 3 років особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

  • діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи

  • діти, один з батьків яких загинув під час масових акцій громадського протесту

  • діти, один з батьків яких загинув (пропав безвісти) в районі проведення АТО, бойових дій або збройних конфліктів

  • особи, яким призначено соціальні стипендії Верховної Ради України для студентів вищих навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей

  • діти шахтарів, чиї батьки мають стаж підземної роботи не менше 15 років або загинули в результаті нещасного випадку на виробництві, або стали інвалідами I або II групи

Виплата соціальних стипендій в Україні проводиться органами соціального захисту населення через вищі навчальні заклади на підставі відповідних документів. При цьому, право на призначення соціальної стипендії мають лише ті студенти, які за результатами навчального семестру не мають академічної заборгованості, незадовільних результатів навчання і включені до рейтингу (ст. 20 Порядку призначення і виплати стипендій).

Важливо! Одержувачам соціальної стипендії, які зайняли за результатами навчання високі рейтингові позиції і мають право на призначення академічних стипендій за особливі успіхи в навчанні (в межах встановленого ліміту стипендіатів), додатково виплачуються грошові кошти, які складають різницю між цими видами стипендій.

При написании ответа используется разметка Markdown.