2030 дней назадВіталій

Доброго дня, мені 18. Я вчуся в коледжі, по посвідченню, я маю право ще до кінця навчання їздити безоплатно. Посвідчення "Багатодітної родини".

Живу я біля Львову, за Брюховичами, маршрутки які їздять з Ясниськ до Форум Львів, під Дубом, хочуть 11 гривень з Рокитно-буковина а з ясниськ здається 14 чи 16 грн. чи законно вони встановлюють ці ціни? І головне питання: З 11 червня як пише на копії в маршрутці з підписом чи печаткою від управляючого(чи управляючої компанії) 144 маршрутом, пише наступне(дослівно не памятаю): З 11 червня всі пасажири сплачують повну вартість проїзду(ціни як я сказав, коливаються від 6 до 14 чи 16 грн.) окрім Інваліди 2 групи, постраждалі від війни чи щось там бла бла бла. І в списку багатодітних немає... Хоча посвідчення в мене ніхто не забирав, в ньому вказано що я маю право на безоплатний проїзд! Проте водії відказуються їхати доки я не заплачу 11 гривень.

Чи маю я право на проїзд? Якщо ні. Можна посилання на закон про 11 червня чи тому подібне, що немаю? На рахунок 18 років не хвилюйтеся, поки я вчуся, включно до 23 чи 24 років, я маю право їздити безоплатно, якщо ми багатодітна сім'я.

Дякую за майбутню відповідь, якщо я виявлюся правим, заклею справжнім фальшиве повідомлення від водіїв чи хто це наклеїв і нехай не дурять людей!

А, ну і давайте я напишу питання попорядку: 1. Чи мають право на безоплатний проїзд багатодітні сім'ї з посвідченням про це? І в яких саме маршрутках мають? Приміські, міські, ще які? Чи все як було і рік назад? 2. Чи законні встановлені ціни за проїзд від 6 до 14-16 грн.? 3. Чи документ який приклеєний в маршрутці з повідомленням про те, що майже ніхто немає право безоплатного проїзду з 11 червня, окрім..., є взагалі законним?

Кінець.

маршрутка - это не общественный транспорт.... а вы имеете льготы при проезде в общественном (коммунальном) транспорте

Закон України «Про охорону дитинства» встановлені такі пільги для багатодітних сімей ( ч. 4 ст. 13)

4) безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрірайонних, внутрі- та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання за наявності посвідчення встановленого зразка, а в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду - також електронного квитка, який видається на безоплатній основі;

~= А Д В О К А Т =~

Тобто скарга на перевізника нічого не дасть... Відповідь яку ви отримаєте на таку скаргу практично вже написана "Анною юристкою", лише у Львові перекладуть її на українську мову...

Віталій

Ви впевнені? У посвідченні не вказано (комунальна маршрутка). Я міг їздити, доки з 31 травня по 15 червня не відбулося чи відбулося якесь рішення, після чого, водії почали відмовляти з безоплатним проїздом. На запитання, згідно якого закону я не маю права, водії кажуть звертатися до їхнього керівника, тим самим відмазуючись. Вони навіть не знають згідно якого закону... -- чи можу я дізнатися, що за закон був прийнятий, між цими числами??? -- Чи я на лоха схожий???

Зображення по посиланню... Сподіваюся добре видно. Це папір який мені дав водій вже іншого номеру маршрутки, перший відмовився везти і починав концерти робити, типу: люди виходіть, віддаю вам гроші і везу його... Забув куди, ну от я і вийшов... Фото: http://images.vfl.ru/ii/1541155711/12db9f3d/24036867.jpg

При написании ответа используется разметка Markdown.