2022 дня назадАноним

С какого возраста можно обратиться в суд? С 14 или 18?

смотря с каким иском

Аноним (автор вопроса)

О защите авторских прав. Только чем и где это предусмотрено?

Стаття 47 ЦПК України. Цивільна процесуальна дієздатність

  1. Здатність особисто здійснювати цивільні процесуальні права та виконувати свої обов’язки в суді (цивільна процесуальна дієздатність) мають фізичні особи, які досягли повноліття, а також юридичні особи.

  2. Неповнолітні особи віком від чотирнадцяти до вісімнадцяти років, а також особи, цивільна дієздатність яких обмежена, можуть особисто здійснювати цивільні процесуальні права та виконувати свої обов’язки в суді у справах, що виникають з відносин, у яких вони особисто беруть участь, якщо інше не встановлено законом. Суд може залучити до участі в таких справах законного представника неповнолітньої особи або особи, цивільна дієздатність якої обмежена.

  3. У разі реєстрації шлюбу фізичної особи, яка не досягла повноліття, вона набуває цивільної процесуальної дієздатності з моменту реєстрації шлюбу. Цивільної процесуальної дієздатності набуває також неповнолітня особа, якій у порядку, встановленому цим Кодексом, надано повну цивільну дієздатність.

Каким образом Вы собираетесь защищать авторские права ? Если оно у Вас не зарегистрировано, то практически это сложно сделать, хоть регистрация и не является обязательной. К тому же за подачу иска в суд судебный сбор нужно заплатить минимум 704 грн. 80 коп. за каждое требование, я уже не говорю о юридических услугах.

~= А Д В О К А Т =~

По большому счёту вашу идею осуществить возможно и при оптимальных затратах. Но нужно разбираться детальнее. Поэтому выберите компетентного юриста из правой "синей" колонки (кликните на "синее" название юриста) и обратитесь на его персональную почту, полученную после просмотра его профиля.

При написании ответа используется разметка Markdown.