2011 дней назадАноним

Добрий день! Підскажіть будьласка як правильно захистити свої права. Я працювала на маленькій фірмі яка оформлена як ФОП на роботу я оформлена була 01.02.2017.р і працювала по 11.10.2018.р при звільнені мені передали (а Неві дали офіційно) трудову книжку з записом звільнення 08.08.2017.р про що мене ніхто не повідомив,але наголошували що я працюю офіційно.Як мені довести що я ще рік на цій фірмі працювала. І ще я хочу подати скаргу на фірму про порушення прав працівників 1.Половина працівників не оформлені 2. Люди працюють з токсичними речовинами і не мають мед.книжок.3.Всі працюють з розчиниками,фарбами,клеями так як роботодавець не домовився з орендарями про відведене місце для куріння всі курять на робочих місцях.Ну і взагалі там грубі порушення по всім питанням підскажіть куди зветатись

Доброго дня. Що Вам робити залежить від цілей, які Ви перед собою ставите. Щодо порушення Ваших трудових прав, потрібно протягом місяця звертатись до суду, доводити, що Ви там працювали, документи витребувати, може зарплату Ви на картку отримували, свідки, інші докази можуть бути, які підтвердять факт трудових відносин, можна поновити на роботі, стягнути компенсацію за вимушений прогул та інше. Щодо порушень пов'язаних з умовами праці, звертайтесь до інспекції з захисту трудових прав, до поліції, до фіскальної служби у письмовій формі. Для складання документів за правовою допомогою Вам звертатись потрібно до юриста/адвоката.

Якщо Ви не писали заяву про звільнення з 08.08.2017 р., зможете довести неправомірність такого звільнення, а щодо факту роботи до 11.10.2018 року потрібно збирати докази і подавати в управління Держпраці разом із заявою про порушення Ваших трудових прав.

Аноним (автор вопроса)

Свідків в мене нема,працівники будуть мовчати,зарплату нам видавали на руки оформлені ми були на мінімалку податок за нас платив сам а за зроблену роботу гроші видавав на руки.Ічи може бути доказом в 2018.р я розписувалась в журналі про інструктаж техніки безпеки на той момент по документах я вже була звільнена чи може бути доказом.

Може бути, документи можна витребувати у судовому порядку.

Аноним (автор вопроса)

Добрий день! Підскажіть ще будь ласка чи можна подати скаргу рік після мого звільнення що я працювала без мед. книжки,на виробництві зі шкідливими та токсичними речовинами.

Доброго дня. Звичайно, що скаргу подати можна, сенсу у цьому не має. Ви ще почекайте декілька років, потім звертатись будете. Крім того, Ви й будете відповідати за те, що у Вас не було мед. книжки, хоча знали що його потрібно проходити.

При написании ответа используется разметка Markdown.