2019 дней назадВладимир (учитель)

Якщо учень не хоче чергувати після уроків, то може цього не робити.

Про це розповів юрист громадського об’єднання “Батьки SOS” Роман Бондаренко, повідомляє Експрес.

“Якщо ваша дитина не хоче прибирати і ви її підтримуєте – маєте законне право відмовитись. Для цього готуєте заяву на ім’я директора школи з копією начальникові місцевого управління освіти”, – пояснив юрист.

У заяві слід послатися на статтю 43 Конституції, яка забороняє використовувати примусову працю.

Також у пункті 5 статті 53 закону “Про освіту” зазначено: “Залучення здобувачів освіти під час освітнього процесу до виконання робіт чи до участі у заходах, не пов’язаних з реалізацією освітньої програми, забороняється, крім випадків, передбачених рішенням Кабінету Міністрів України”. Це означає, що залучення учнів до прибирання під час уроків категорично заборонено. Моє питення: 1.Хто ж у малокомплектній школі де 50-100 учнів повинен витирати з дошки під час уроку, та після ?, 2.Хто повинен загрібати листя на території школи, якщо посади двірника немає??? Дайте конкретні відповіді окремо на кожне питання , бо батьки поначитуються коментаріїв подібних Роман Бондаренко, а що потім робити вчителям? ps:парти, вікна, стіни в класах ми(вчителі) вже років 20ть фарбуємо самі.

Аноним

Первый раз слышу,что учителя что-то красят в школе ,моют... Все ремонты делают родители своими руками и за свои деньги,учитель вообще в этом участие не принимает. Класс детки сами убирают(кстати 5 класс), метут,моют,дошку вытирают,подоконники,парты,мусор таскают,и если воды на этаже нету,так на первый этаж детвора бегает,ведро с водой тащит ,опять же учитель в этом участие не принимает. Детки листья на улице убирают,учитель тоже только присутствует. За учителем убирает уборщица,а почему он сам не может за собой убрать как дети,а? Учитель ведь устал..а ребёнок он железный и молчит.. И вот вопрос к учителю Владимиру: Почему детки всё могут делать, а учитель нет? Это по закону? У нас детки работают больше за взрослых. И это по закону?

~= А Д В О К А Т =~

Так, юрист Роман по закону правий, якщо вас цікавить саме це. А все інше повинен організувати керівник, на що він і має керівні повноваження. Вибити посаду прибиральниці, організувати справедливий графік чергувань та все інше або звільнятись.

Аноним

Історія:(8кл) сидим на уроці я була в тей день черговою, приходить вчитель питає мене чому невитерта дошка. Я відповідаю що я незобов'язана її витерати, вчитель сказав що зобов'язана я сказала шо по статті 5 закону 53 учні моють право не витерати дошку. Вчителька замовкла підійшла сама витерати дошку...

При написании ответа используется разметка Markdown.