2018 дней назадАноним

В липні подано заяву про розлучення.(Є неповнолітні діти). Призачено суддю. Але станом на середину жовтня не призначено дату розгляду. Як прискорити призначення дати розгляду?

Для початку можна подати скаргу на бездіяльність судді голові суду, якщо не допоможе, пред"являйте скаргу у Вищу раду правосуддя.

Потрібно з початку з'ясувати з якої причини не призначена справа до розгляду, а вже потім скарги подавати.

Причин вигадати можна багато, а серед поважних може бути перебування судді на лікарняному, що можна перевірити на офіційному сайті суду. Решта причини непризначення справи до розгляду можна усунути як мінімуму скаргою до голови суду. ,

Може бути встановлений строк на примирення, або позивач не надав необхідних документів, що завгодно, не тільки через дії судді.

Строк на примирення не може бути призначено судом без відкриття провадження по справі, про що сторони мають бути повідомлені судом. Якщо позивач не подав всі документи, про це йому давно б мала бути надіслана ухвала про усунення недоліків, якщо до цього часу ухвала не надійшла, справа мала б бути залишена без розгляду, однак до цього часу майже 4 місяці ніякої інформації від суду немає і це скоріше всього є порушеннями процесуального законодавства зі сторони судді.

На мій погляд, все ж таки проблема не в суді, а у сторони, яка за весь цей час не звернулась до суду та не з'ясувала причини, а звертатись замість суду до юристів сайту, легковажно. Тому я не бачу підстав скаржитись на суд, якщо сторона так себе поводить.

Аноним (автор вопроса)

Виявилося, що суд робив запити в міскьвиконком щодо відповідача. Зі слів секретаря судді це звичайна процедура. Виконком на запити двічі не відповів. З моменту останнього запиту минуло півтора місяці.

Це пов'язано з визначенням підсудності справи, з метою з'ясувати місце реєстрації відповідача.

При написании ответа используется разметка Markdown.