1989 дней назадСергій

Доброго вечора. Уже пів року пишу звернення до різних інстанцій ( ЖЕО, держпродспоживслужби, міськради). Проживаю на 2му поверсі 9ти поверхового будинку. На першому поверсі знаходиться склад продуктового магазину, у підвальному приміщенні розміщений центр реабілітації інвалідів ( а насправді швейний цех з 12ма промисловими швейними машинами). В квартирі цілодобовий нестерпний низькочастотний гул. По міжкімнатним стінах чути гудіння якогось обладнання. Заміри шуму держпродспоживслужбою в стандартних частотах перевищення не показали. А низькочастотний шум заміряти відмовили, оскільки санпін по низькочастотному шуму в житлових приміщеннях уже не діє. Гул в квартирі такий, що пробирається до кісток. Постійні головні болі. На звернення до міськради з проханням вплинути на ситуацію приходять стандартні відписки що це компетенція держпродспоживслужби. А останні розводять руками, оскільки санпін скасовано. Виходить замкнуте коло. Підкажіть будь-ласка, як діяти в даній ситуації. Проживати в даних умовах не можливо. Дякую.

Доброго вечора, Сергій. На мій погляд, проблему потрібно вирішувати у судовому порядку.

Ознайомтесь з інформацією, може Вам допоможе Шум від будівельних робіт

Сергій (автор вопроса)

До суду зараз звернутись не можу, оскільки немає фактичного перевищення шуму в діапазоні звичайних частот. А низькочастотний шум на даний час в житлових приміщеннях нічим не регламентується. Як змусити виконавчі органи створити спеціальну комісію для обстеження умов проживання? Дякую.

~= А Д В О К А Т =~

Це порушення умов проживання може встановити судова спеціальна експертиза (або відповідний профільний спеціаліст-науковець), яку варто замовити приватно, а після все одно в суд. Як і більшість юридичних справ - вирішувати ваше питання потрібно індивідуально. Тому найкраще обрати грамотного адвоката (можна вивчити попередньо дані про кваліфікацію кожного юриста на даному форумі, натиснувши на його "профіль") та звернутись персонально на зазначену у профілі юриста його електронну пошту чи навіть переслати копії необхідних документів. По-іншому поради будуть або поверхові, або не професійні, що жодне не принесе користі чи, тим більше, позитивного вирішення вашої не такої вже й "простої" справи.

Сергій (автор вопроса)

Дякую за інформацію.

При написании ответа используется разметка Markdown.