2013 дней назадТаня

Добрий день. Звільняють по цій статті. Попередили за 2 місяці. Як я повинна праювати ці два місяці. З якою періодичністтю зявлятися на роботі?

Звільняти мають на підставі ст. 40 КЗпП або 36, працювати маєте в загальному порядку, режим роботи не змінився.

Таня (автор вопроса)

Це ДСНС (пожарна частина) і посаду хочуть зробити військовою, а я на цивільній посаді зараз , за віком мене вже не можуть атестувати і вийшов наказ про звільнення. Мені сказали , що на роботу я можу зявлятися один раз в 10 днів , щоб шукати роботу, але на яких підставах. Я боють щоб мене не звільнили раніше за прогули. Може є якісь статті. Дякую.

Не має таких статей, Іванна Вам вірно написала, що порядок Вашої праці не змінюється, про зміну робочого часу, штатного розкладу повинні повідомляти за 2 місяці. Законодавство не передбачає скорочення робочого часу для того, щоб у працівника була можливість шукати собі іншу роботу.

Таня (автор вопроса)

Дякую Вам.

~= А Д В О К А Т =~

Тобто, якщо вам сам роботодавець таке запропонував, то є велика ймовірність, що він просто до вас добре поставився, зробив "пільгу", то для чого йому оформляти прогул? До речі, якщо працівника дійсно №намітили" для оформлення реального звільнення "за прогул" (тобто "з вовчим білетом"), то це роблять цинічно, навіть якщо працівник і не покидав робоче місце - просто беруть трьох залежних осіб-працівників (такі завжди знайдуться), які і "під тиском" підпишуть необхідний акт про відсутність "звільнювального" на роботі більше трьох годин - цього буде достатньо. А далі - наказ про звільнення. І довести в суді протилежне, навіть правду, буде дуже і дуже утруднено. Так як скоріш за все "знайдуться" ще ряд лжесвідків, які підтвердять "липовий факт" його відсутності. Адже багато кому хочеться залишитись з начальством в добрих відносинах. Бо діяти працівнику проти досвідченого бувалого начальника (чи власника, роботодавця) - це все одно що "плювати проти вітру". Проти недосвідченого - то ще можна спробувати.

При написании ответа используется разметка Markdown.