2006 дней назадІнна

Доброго ранку.У мене багатодітна сім'я троє дітей -12 та 14 років. Проживаєм у селі де немає автовокзала. Дитина їзде у районний центр на гуртки,проїзд в одну сторону коштує 20-25 грн.Усі діти мають посвідчення багатодітної сімї-і дитина кілька разів пробувала ним скористатись,та водії відмовляють -спираючись на те,що з посвідч.можна їхати лише з автовокзала і лише при наявності квитка.Допоможіть дізнатись детальніше про такі нюанси. Зараня вдячна.

Закон України «Про охорону дитинства» встановлені такі пільги для багатодітних сімей ( ч. 4 ст. 13)

4) безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрірайонних, внутрі- та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання за наявності посвідчення встановленого зразка, а в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду - також електронного квитка, який видається на безоплатній основі;

~= А Д В О К А Т =~

Потрібно визначити статус ваших "автобусів" - це приватні переввзники (типу таксі, маршрутки) чи це "автомобільний транспорт загального користування" - на останнє визначення маєте право, а на приватні "таксі" - не передбачено.

При написании ответа используется разметка Markdown.