1995 дней назаднадія

чоловік офіційно не працює, але має стабільний(великий) дохід. я хочу 4 тис грн в місяць на дитину. чоловік проти і хоче знизити аліменти до мінімуму. що мені робити і в якому випадку така сума як я хочу не назначиться?

Надія, нажаль, таку суму як Вам хочеться не назначають, або Вам потрібно довести, що Ви на потреби дитини витрачаєте 8000 гривень, виходячи з рівності батьківських обов'язків щодо утримання дитини. У судовому порядку взагалі можуть Вам призначити на дитину до 6 років 779, 50 грн, від 6 до 18 років - 972 грн. це мінімум, враховуючи, що він офіційно не працює. Той факт, що він має стабільний(великий) дохід потрібно підтверджувати належними та допустимими доказами, тоді можна якось обґрунтувати Ваші бажання. Доказами можуть бути його витрати. Можна заявляти будь-які вимоги, навіть більший розмір. Однак, треба усвідомлювати, що суд необґрунтовані вимоги не задовольнить.

Стаття 182. Обставини, які враховуються судом при визначенні розміру аліментів

  1. При визначенні розміру аліментів суд враховує:

1) стан здоров'я та матеріальне становище дитини;

2) стан здоров'я та матеріальне становище платника аліментів;

3) наявність у платника аліментів інших дітей, непрацездатних чоловіка, дружини, батьків, дочки, сина;

3-1) наявність на праві власності, володіння та/або користування у платника аліментів майна та майнових прав, у тому числі рухомого та нерухомого майна, грошових коштів, виключних прав на результати інтелектуальної діяльності, корпоративних прав;

3-2) доведені стягувачем аліментів витрати платника аліментів, у тому числі на придбання нерухомого або рухомого майна, сума яких перевищує десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатної особи, якщо платником аліментів не доведено джерело походження коштів;

4) інші обставини, що мають істотне значення.

2.Розмір аліментів має бути необхідним та достатнім для забезпечення гармонійного розвитку дитини.

надія (автор вопроса)

на чоловіка зареєстроване авто вартістю 18 000 $ і земельна ділянка з будівництвом (не завершеним). можу довести що дохід у нього є

Надія, потрібно боротись за свої права та інтереси дитини, звертайтесь до юриста для складання юридично обґрунтованого позову, обрати юриста можете на цьому сайті у розділі Каталог юристів http://42yurista.com/p/

Юрист Денис

Скорее всего авто и земельный участок ваш муж переоформил уже на другого человека . Ещё есть какие-то доказательства ?

надія

свідчення його сестри

надія

як він може це все переоформиити, ящо це все було куплене у шлюбі?

Аноним

його сестра буде свідчити проти нього?

Аноним

якщо куплене в шлюбі, то це спільні кошти і ви не заперечували покупці, то ви можете претендувати на його частину а як це стосується аліментів після розлучення в нього що були ще якісь трати? Ви можете накласти арешт тільки за борги по аліментах, або виділяйте свою частину майна.

надія

просто наскільки я знаю то суд враховує усе майно при призначенні аліментів. і якщо у чоловіка є рухоме і не рухоме майно то дохід значить є.

Аноним

Здравствуйте. Жила с мужчиной в гражданском браке у нас дочь 2,8. Хочу подать на алименты. Официально в Украине он не работает, работает в Польше. Фирму знаю. Можно ли как-то подать на алименты чтобы он платил 25% от своей польской зарплаты? Что для этого мне нужно?

Так, Надія, вірно Ви розумієте, суд врахує все наявне майно.

Здравствуйте. Если ребенок у Вас родился в гражданском браке, тогда возникает вопрос: признавал ли мужчина свое отцовство в РАГСе, записан ли он отцом ребенка? Чтобы с польской зарплаты у него удерживали доход, нужно будет получить решение суда, а после обращаться в суд в Польше с заявлением об исполнении решения суда Украины в Польше, получать исполнительный лист, отправлять по месту работы. Доказательства нужны письменные, что он там работает и какой у него размер зарплаты. Вам такую информацию не предоставят, суд в Украине не сможет истребовать данные из Польши, вот и возникнет проблема с доказыванием.

Аноним

Да, он признал отцовство. Фирма прислала бумагу на его адрес что он работал и какая зарплата, ещё они прислали карту побыта на 3 года. У меня есть копии только в виде фото.

При написании ответа используется разметка Markdown.