1993 дня назадАноним

Здравствуйте! Мой папа скоропостижно умер в июне 2018 года, завещание не написал. Есть супруга, две сестры с мужьями. как делится наследство? Имеют ли мужья право на долю?

Спадкове майно має ділитися між Вами і дружиною батька, як спадкоємцями 1 черги, також якщо в батька є ще діти крім Вас і живі батьки, вони теж мають право успадкувати майно як спадкоємці 1 черги. Рідні сестри є спадкоємцями другої черги і право на спадщину можуть отримати, якщо спадкоємці першої черги не приймуть спадщину або відмовляться від неї. Чоловіки рідних сестер взагалі не мають право на спадкування за законом, а тільки у випадку наявності заповіту, складеного на їх користь.

Аноним (автор вопроса)

Спасибо огромное за ответ!!!!

Аноним (автор вопроса)

А мой муж тоже не имеет никакого права на наследство, я правильно понимаю?

Так,чоловік не має права на спадкування. Крім цього, щоб Ви не втратили право на спадкування майна батька, до 6 місяців після смерті батька подайте в нотаріальну контору заяву про прийняття спадщини, інакше, якщо з батьком Ви разом не проживали і якщо до 6 місяців не буде подано заяву про прийняття спадщини, буде пропущено строк і втратите право на спадкування.

Аноним (автор вопроса)

Щиро Вам дякую! Ви мені дуже допомогли!!!!

При написании ответа используется разметка Markdown.