1987 дней назадАноним

Дело в том что с города где я живу, но не прописан пришла повестка, но мне дали отсрочку от армии, потому что моя жена беременна, но в городе где я прописан ( я там учился) меня ищут 3 года, но я о б этом не знал, мне повестки не приходили, скажите пожалуйста какое наказание меня ждёт?

~= А Д В О К А Т =~

Повестки сейчас не обязательны - "по-новому" призывник должен сам явиться в военкомат во время призыва. Иначе уголовная ответственность.

Хто шукає? На той момент, коли особа навчається, надається відстрочка від призову. П. 8 ст. 17 ЗУ "Про військовий обов"язок та військову службу": відстрочка від призову на строкову військову службу для здобуття освіти на весь період навчання надається громадянам призовного віку, які навчаються:

у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах з денною формою навчання. У разі досягнення такими призовниками 21-річного віку відстрочка втрачає силу;

у вищих навчальних закладах з денною формою навчання, у тому числі під час здобуття наступного вищого освітньо-кваліфікаційного рівня вищої освіти;

у середніх або вищих духовних навчальних закладах з денною формою навчання;

в інтернатурі, аспірантурі або докторантурі з відривом або без відриву від виробництва.

При написании ответа используется разметка Markdown.