1972 дня назадАноним

Здравствуйте, у меня есть дочь 8 лет, папа умер 6 лет назад, ребёнок прописан с рождения с папой, бабушка является владелец дома, может выписать ребёнка через суд. Мы там не живём, просят бумагу что ребёнок проживает по другому адресу, можно ли довать?

Можуть в судовому порядку визнати дитину такою, що втратила право користування житловим приміщенням і відповідно зняти з реєстрації, а підтвердження, що дитина забезпечена житлом для проживання буде аргументом на користь позивача.

Неизвестный (автор вопроса)

Так лучше не чего не довать? А я к ребёнку могу прописаться?

Неизвестный (автор вопроса)

А если у мамы нет прописки? А просто проживает у родственников квартиры?

Мабуть краще не давати таке підтвердження. Для чого це їм, не пояснювали? Реєстрація мами важливого значення не має.

Неизвестный (автор вопроса)

Так а куда ребёнка пропишут потом? Сказали на субсидию, но мало верится.

Зареєструватися за місцем реєстрації дитини можете тільки за згодою власників приміщення.

Неизвестный (автор вопроса)

Если на данный момент нет собтвиника?

Неизвестный (автор вопроса)

Вот и хочет подать в суд чтобы стать собственникам и выписать.

Якщо житло не є Вашою власністю матері чи бабусі дитини, тоді складно буде зняти дитину з реєстрації в примусовому порядку, крім того буде враховуватися висновок органу опіки та піклування. Для оформлення субсидії не потрібний документ, який підтверджує місце проживання дитини, достатньо акту підтвердження хто фактично проживає в житловому приміщенні, а хто не проживає за місцем реєстрації.

Неизвестный (автор вопроса)

Так етот акт им нужен, а мне не чего не нужно?

Для чого їм подавати в суд для отримання права власності ? Не власник не має права звертатися в суд про визнання особи такою, що втратила право користув. житл. приміщ., оскільки це позов про усунення перешкод в корист. майном.

Так, акт їм потрібний, а не вам.

Неизвестный (автор вопроса)

А то что ребёнок не со мной прописан, ето не чего?

Так, це не суттєво.

Неизвестный (автор вопроса)

Спасибо

Сорі, можливо і потрібно підтвердження, що дитина проживає із матір"ю, оскільки згідно ч. 9 п. 6 Положення про призначення житлових субсидій житлова субсидія не призначається, якщо неповнолітні діти (крім студентів денної форми навчання, місце проживання яких зареєстроване у гуртожитках), маючи батьків, зареєстровані в житловому приміщенні (будинку) самі. Виходить, що втрачається право на субсидію з підстав, що дитина сама зареєстрована в будинку.

Неизвестный (автор вопроса)

Ето выходит что им не положена она?

Виходить, що так, але в Положенні написано про неповнолітню дитину (дитина віком від 14 до 18 р. є неповнолітньою, віком до 14 років- малолітньою), ваша дитина є малолітньою. В практиці я з таким питанням не стикалася, Вам краще проконсультуватися в Управлінні соціального захисту як на практиці в таких випадках призначається субсидія.

А прив"язка до неповнолітньої (не малолітньої) дитини в цьому пункті є тому, що доходи враховуються членів домогосподарства, які досягли 14 років. П. 10 Положення про призначення житлових субсидій: для розрахунку житлової субсидії враховуються доходи членів домогосподарства, членів сім’ї особи із складу домогосподарства, зазначених у пункті 9 цього Положення, які досягли 14-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються такі доходи.

При написании ответа используется разметка Markdown.