1971 день назадИван

Здравствуйте. Помогите пожалуйста решить мою проблему. Есть гражданская жена, живем уже 14 лет, родился сын, ему 8 лет, жена официально замужем за другим, и ребенка записали на него, я хочу что бы ребенок был записан на меня, официальный муж моей гражданской жены умер 4 года назад. Что мне делать что бы ребенок был моим по документам? Спасибо.

Вам потрібно пред"являти позов до суду про визнання батьківства і в позові вказувати, що про факт свого батьківства Ви дізналися не більше 1 року тому, тому що строк позовної давності в даному випадку становить 1 рік. Стаття 129 СК України.: спір про батьківство між чоловіком матері дитини та особою, яка вважає себе батьком дитини

  1. Особа, яка вважає себе батьком дитини, народженої жінкою, яка в момент зачаття або народження дитини перебувала у шлюбі з іншим чоловіком, має право пред'явити до її чоловіка, якщо він записаний батьком дитини, позов про визнання свого батьківства.

  2. До вимоги про визнання батьківства застосовується позовна давність в один рік, яка починається від дня, коли особа дізналася або могла дізнатися про своє батьківство.

Оскільки особа, яка записана батьком дитини, померла, позов можете пред"явити до матері дитини.

При написании ответа используется разметка Markdown.