1971 день назадАноним

Ув. юристы, подскажите пожалуйста обязательно ли через суд усыновлять ребенка, которому полтора года или можно внести изменения в свидетельство о рождении через ЗАГ?. С матерью ребенка не женаты, отец в свидетельстве записан с её слов. Спасибо!

Не обов"язково через суд, можна за спільною заявою батька і матері дитини внести зміни в актовий запис про народеження дитини і отримати нове свідоцтво, якщо відділ ДРАЦСу відмовить у внесенні змін в актовий запис на підставі Вашої заяви, таку відмову можна оскаржити.

Стаття 126 СК України:. Визначення походження дитини від батька за заявою жінки та чоловіка, які не перебувають у шлюбі між собою

  1. Походження дитини від батька визначається за заявою жінки та чоловіка, які не перебувають у шлюбі між собою. Така заява може бути подана як до, так і після народження дитини до органу державної реєстрації актів цивільного стану.

  2. Якщо заява про визнання батьківства не може бути подана особисто, вона може бути подана через представника або надіслана поштою, за умови її нотаріального засвідчення. Повноваження представника мають бути нотаріально засвідчені.

При написании ответа используется разметка Markdown.