1969 дней назадАноним

Доброго дня! Коли я була неповнолітня, батьки отримали житло у звязку з роботою, і приватизували, моя частка 1/3. Зараз в мене своя сімя і я теж працюю і по роботі проживаю у гуртожитку свого підприємства. Чи мають право висилити мене і мою сімю(чоловік і дитина в них нема власного житла)., після звільнення за згодою сторін , мотивуючи що в мене спільна часткова власність. Бо законодавством заборонено виселяти працівніків(що працюють на постійній основі) які звільнилися з інших підстав окрім за власним бажанням. В мене є житло 1/3 а в чоловіка та дитини нема

~= А Д В О К А Т =~

На кого з вас отримано гуртожиток? Якщо на вас - то мають право виселяти. І яким це законодавством заборонено, уточніть. Однак, офіційно виселяти вас їм буде складно (судом буде залучено орган опіки через прописаного проживаючого неповнолітнього тощо). По закону це лише через суд можна виселяти (якщо будете мудра та не підпишете якихось "підсунутих" вам паперів-документів, тобто якщо не згодитесь виселитись добровільно). В суді (якщо до того дійде і на вас подадуть в суд!) - потрібно буде вдало захистити свої права, краще залучіть адвоката.

Аноним (автор вопроса)

Ст. 132 житловий кодек : всі інші працівиники можуть бути виселнні лише з наданям іншого житла. Крім сезонних, за договором... Лише звільнених за власним бажанням..а не інших підстав.. Я правильно розумію? І там взагалі нейдеться про власне житло...+ в чоловіка якого виселяють з дитиною немають особистого житла .. А батько з ким у мене спільна часткова власність може ж логічно заборонити проживати моій сімі(чоловіку) проживати разом з ними..

Аноним (автор вопроса)

http://legalexpert.in.ua/komkodeks/zhku/88-zhku/3711-132.html Закондавство про виселення з гуртожитків

Аноним (автор вопроса)

Ви тут?

~= А Д В О К А Т =~

Житловий кодекс - це пережиток, в який з часів СРСР ще не внесено необхідних змін. Його тому мало хто дотримується. Та й як підтвердити цей статус "всі інші"? Батько не може заборонити проживати вам-співвласнику і вашій неповнолітній дитині (для вашої прописки і дитини - навіть не потрібно дозволу вашого батька - лише за згоди батька дитини) - відмова не законна. А чоловіку так - може заборонити. Але ж чоловік "дорослий хлопчик" - повинен ці проблеми вирішувати самостійно. І не йому ж надавали цей гуртожиток.

Аноним (автор вопроса)

Всі інші це працівники які працюють на постійній основі, тобто не сезонні чи не за контрактом. А житловий кодекс це хоч і старий законодавчий акт але діючий!

Аноним (автор вопроса)

І доречі чоловік теж прцював на цьому ж підприємстві на постійній основі і звільнився за згодою сторіг

При написании ответа используется разметка Markdown.