1942 дня назадАлексей

Добрый день, скажите пожалуйста, такая ситуация в 95-м году, была распаевка земли, и моя бабушка в силу возраста (92 года) не смогла оформить ее. В 96-м она умерла. Имеют ли право в судебном порядке, внуки, правнуки претендовать на эту землю?

Юрист Денис

Нужно знать есть ли какие-то документы на данную землю .

Алексей (автор вопроса)

Все что у нас есть, это трудовая, со стажем работы в колхозе

Юрист Денис

Ну может быть решение о выдаче пая , находится в архиве . ..

Олександр

Перш за все необхідно письмово звенутися до сільської ради із заявою, в якій просити надати інформацію щодо того, чи була Ваша бабуся внесена до списків осіб, які мали право на отримання земельної часки (паю).

В залежності від отриманої відповіді, скористатися одним із варіантів:

- В разі зазначення у відповіді, що на ім'я _ було видано державний акт на ЗД з кадастровим номером __, площею __ га, намагатися самостійно його розшукати (в сейфі в с/раді, в районному відділі Держгеокадастру, або в "третіх осіб", які тишком-нишком обробляють "безхозну"земельну ділянку, право оренди якої не зареєстровано [зазвичай це наближені колишнього/нинішнього голови с/ради, або голови колишнього КСП]);

- У випадку зазначення у відповіді с/ради, що г-ці __ за життя був присвоєний пай №__ (згідно схеми розпаювання), спробувати самостійно довідатися, чи не було бабусею розпочато приватизацію ЗД (цілком ймовірно, що в інтересах соби процес привазації міг розпочати представник за довіреністю, але з тих чи інших причин завершити не зміг);

- Якщо за життя бабусі приватизація була розпочата, варто звертатися до суду з позовом про визнання права на завершення приватизації (позивач у даному випадку має бути спадкоємець).

При написании ответа используется разметка Markdown.