1967 дней назадІрина

Договір ЦПХ від 25 липня 2018 р.по 14 серпня 2018 р. Додаткова угода до цього договора корегує пункт,що стосується терміна дії договору, в такій редакції: пункт термін дії договору вважати дійсним з 01 серпня 2018 р. по 14 серпня 2018 р. Питання: який дійсний термін дії договору? З 25.07.18 по 14.08.18 р. чи 01.08.18 р.по 14.08.18 р.

якщо Ви належним чином змінили умови, то чому задаєте питання відносно дійсності змінених умов?

Неизвестный (автор вопроса)

Юлія Вікторівна! Мені треба конкретно.В центрі зайнятості вважають, що додаткова угода не має права корегувати термін дії договору, особливо коли змінюється початок терміна дії. Їхній аргумент: договір вступає в силу з моменту його підписання.Початкова дата 25.07.18 це і є початок дії договора.

Частиною першою ст. 638 ЦК України встановлено загальне правило відповідно до якого договір є укладеним з моменту коли сторони досягли згоди з усіх істотних умов договору. Значення має і те, який це договір, чи не вимагалось для його дійсності вчинення дій, укладання у певній формі, також важливо, чи не коригуєте Ви дату "заднім числом", тобто ДАТА доп. угоди

Неизвестный (автор вопроса)

Дякую, Юлія Вікторівна.Уточнюю, додаткова угода підписана 01.08.18р.Робота по договору складається в тому, що я повинна підготувати до передачі в архів документи госп.-фінансової діяльності підприємства. Документи ,для обробки були надані з 01.08. (затримка була підприємства) , так і виникла додаткова угода.

Виходить, що дату таки уточнюєте "заднім числом", тобто угода укладена тоді, коли договір вже кілька днів діяв, от якби угодою в день укладання договору уточнили (ну буває, що немає можливості передрукувати і перепідписати договір, то може бути варіант з доп. чи протоколом розбіжностей у цей же день). У Вашому випадку договір діє з 25.07.2018 р. Треба також розуміти різницю між терміном дії договору і терміном виконання роботи. Для виконання роботи Вам мали бути передані документи і це мало бути відображено в договорі, передання документів також повинно документуватись (акт тощо), відповідно строк виконання робіт/надання послуг є іншою датою, ніж дата початку дії договору.

Неизвестный (автор вопроса)

Юлія Вікторівна, дякую за відповідь.Я зрозуміла, мої діла кепські. А чомусь була впевнена, що ще варто поборотися. Таким чином, я втратила чималу суму виплат.Вони будуть раді.

~= А Д В О К А Т =~

Це ре зовсім так. Існують ще й інші способи вирішення, якщо знати більше деталей. Адже в двох словах складну проблему не вирішити... Над вашою "темою" потрібно попрацювати професійно і більше мати інформації, діалог більш конфіденційний ніж на відкритому форумі. Тому виберіть компетентного юриста з правої "синьої" колонки (клікніть на "синю" назву юриста) і зверніться на його персональну ел.пошту, отриману після перегляду його профілю.

~= А Д В О К А Т =~

опечатка - правильно "...не зовсім так..."

Неизвестный (автор вопроса)

Ок. У мене з'явився шанс. Дякую.

звісно, остаточно можна говорити лише вивчивши всі обставини, але обережно, на жаль є випадки, коли і правознавці намагаються заробити на очевидно безвиграшній справі.....

При написании ответа используется разметка Markdown.