1940 дней назадРостислав

Доброго дня.

Дуже прошу роз'яснити мені моїх 2 питання.

  1. Чи має право будь-який банк України вимагати від мене гроші за отримання мною від цього банка інформації стосовно операцій по моєму рахунку в цьому банку, розрахунку кредиту в цьому банку на моєму картковому рахунку. Або цю чи іншу інформацію, яка мене стосується я можу отримати в будь-якому банку безкоштовно, використовуючи своє право згідно частини 3 статті 32 конституції України ?

"Кожний громадянин має право знайомитися в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, установах і організаціях з відомостями про себе, які не є державною або іншою захищеною законом таємницею.

Кожному гарантується судовий захист права спростовувати недостовірну інформацію про себе і членів своєї сім’ї та права вимагати вилучення будь-якої інформації, а також право на відшкодування матеріальної і моральної шкоди, завданої збиранням, зберіганням, використанням та поширенням такої недостовірної інформації."

  1. Чи мають право працівники будь-якого банка України багато разів у грубій формі повідомляти родичам або сусідам клієнта про наявність заборгованності або іншу недостовірну інформацію, пов'язану з рахунком клієнта?

Відповідно до Цивільного кодексу України, Законів України «Про звернення громадян», «Про інформацію», «Про захист прав споживачів», Закону України "Про Національний банк України" Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці № 267, ст. 62 Закону України "Про банки і банківську діяльність" інформація щодо юридичних та фізичних осіб, яка містить банківську таємницю, розкривається банками на письмовий запит або з письмового дозволу відповідної юридичної чи фізичної особи.

Чи не так?

Будь ласка, дайте відповідь якомога швидше.

~= А Д В О К А Т =~

Ваші запитання громіздкі та потребують затрат часу, роботи юриста. Над такою "темою" (щоб належно обґрунтувати та виробити вірний алгоритм захисних дій) - потрібно попрацювати професійно і більше мати інформації, діалог. Тому виберіть компетентного юриста з правої "синьої" колонки (клікніть на "синю" назву юриста) і зверніться на його персональну ел.пошту, отриману після перегляду його профілю. Якщо коротко - потрібно приготувати грамотне звернення до правоохоронних органів (і можливо в суд), а не так - "просто поговорити на коротко"

При написании ответа используется разметка Markdown.