1921 день назадвасиль

у 2003 році звернулися до суду .....для вирішення земельного питання (( маємо докази що сусіди приватизували нашу землю незаконно ))......але всі суди ПРОГРАЛИ ...... чи маємо право ( пройшло більше 10 років )) -знову звертатись до суду по тиму ж питанню ((( маючи тепер уже більше доказів щодо порушень які були допущені при приватизації сусідом земельної ділянки ........

Kseni lawyer

Якщо питання було вирішено судами по суті і судовим рішенням, що набрало законної сили, встановлено правомірність набуття Вашим сусідом земельної ділянки у власність, перспектива перегляду цього рішення негативна. Міжнародне право та внутрішнє законодавство України забезпечують принцип res judicata (остаточність судового рішення), що практично унеможливлює скасування остаточних рішень з майнових спорів та їх вирішення в інший спосіб. Також у процесуальних кодексах (ЦПК, ГПК) чітко зазначено, що перегляд рішення, що набрало законної сили, можливо лише за умови, що таке рішення не було виконано або повністю не виконано. На практиці у правовій системі України єдиною грунтовною підставою для перегляду рішень п'ятнадцятирічної давнини суто теоретично могли би стати рішення у кримінальній справі щодо незаконних дій, що призвели до постановлення неправильних рішень у цивільній/господарській справі. Та навіть у такому разі шанси повернути майно були би мізерний. Таким чином, краще перегорнути прикру сторінку в Вашому житті та більш до неї навіть подумки не повертатися.

~= А Д В О К А Т =~

Не все так однозначно. Порою буває можливість шукати та знайти "нововиявлені обставини"... Адже це порушення ймовірно триваюче та порушує ваші права й зараз. А може ви взагалі взнали про порушення прав тільки тепер. Адже предмет позову може бути зовсім інший ніж той "попередній", або його можливо грамотно змінити.

Kseni lawyer

Предмет позову - це питання, що ставиться на дослідження і вирішення суду. Загальна позовна наявність у майнових позовах 3 роки. Єдиною підставою незастосування позовної давності у таких справах є вчинення кримінального правопорушення. Саме такий факт, встановлений судовим рішенням, може бути підставою для перегляду за нововиявленими або виключними обставинами рішення, що набрало законної сили. Та й для цього переглядуване рішення має бути ще не виконаний. Немає навіть сумнівів, що спірне майно вже пере- або дооформлювалося, а навіть якщо це не так, практика у таких питаннях сьогодні грунтується рішеннях ЄСПЛ, що однозначно закріплюють принцип остаточності судового рішення (res judicata). Тому "однозначнее" немає куди! Ще більш прикро,

Kseni lawyer

коли стикаєшься з непрофесійністю або нечесністю колег, які радять необізнаним людям втягуватися у завідомо безперспектівні справи, отримуючи з цього зиск у вигляді виплат за "правову" допомогу.

При написании ответа используется разметка Markdown.