1929 дней назадНеля

Мати померла 28 лютого 2009 року. Який точно останній день для подачі заяви для вступу в спадщину?

Аноним

6 месяцев со дня смерти в случае отдельного проживания от умершей на момент смерти.

~= А Д В О К А Т =~

Строк закінчується 28 вересня 2009 року о 23:59 год. (в деяких місцях працює пошта в цей час, наприклад на ж.д. вокзалах, аеропортах) і по пошті рекомендованим листом (а краще "цінним" з "описом вкладення") можна було б відправити зазделегідь заготовлену нотаріальну заяву про це (якщо це не довірити безпосередньо нотаріусу, який завіряв підпис на такій заяві у випадку знаходження в іншому населеному пункті)

Юрист Денис

Вы пропустили строк вступления в наследство . И его нужно восстановить через суд ...

не факт, що строк пропущено, можливо спадкоємець був зареєстрований за однією зі спадкодавцем адресою..., а взагалі питання цікаве, шість місяців від дати смерті порахувати легко, от згадати про це коли пройшло стільки років і питати точну дату...

Ксєні lawyer

28серпня того самого року, якщо той день не був вихідним або святковим. У протилежному випадку - останній робочий день, що передував цій даті

Юрист Денис

У вас два пути для оформления наследства. 1. Если вы были прописаны с умершим то можете сейчас обратиться к нотариусу и оформить наследство. 2. Через суд восстанавливать строки принятия наследства .

Ксєні lawyer - ні, не так, бо якщо останній день строку припадає на вихідний, святковий або інший неробочий день, що визначений відповідно до закону у місці вчинення певної дії, днем закінчення строку є перший за ним робочий день - п. 5 ст. 254 ЦК

Аноним

Ксєні lawyer вообще здесь шпарит какие-то цитаты из юридических книжек и думает, что это и есть качественные юридические консультации. Это то же самое, что собираются роботов снарядить под это дело. Но робот не понимает и половины ситуаций людей с их практической стороны. Он, например (та же "София"), скажет, что не против уничтожить всё человечество... Вот также и эта Ксєні lawyer... Может это и есть чей-то эксперимент по автоматизации процесса, типа "София". А то подозрительно - не регистрирует свой аккаунт в качестве юриста, а шпарит юридические советы достаточно объёмно и теоретически книжно (хоть и мало полезно практически), а почему? Бот, переназвись лучше "София-2 lawyer". Будет правильней.

Kseni lawyer

Дійсно, Юлія Вікторівна вкотре права! Згідно наведеної нею норми строк припадає на першій за вихідним/святковим робочий день)) Вже казала, що навіть я можу помилятися)))

Kseni lawyer

Щодо критики моєї діяльності з боку анонімних дописувача, то митця образити будь-хто може))) Якщо серйозно, то на форум звертаються люди, які, як правило, не мають можливості сплатити юриста навіть за консультацію, не кажучи вже про правничій супровід справи. Вважаю, що відповідним має бути і ставлення шановних колег. Приємно бачити, що переважна більшість з них дійсно намагається відповідати на питання дописувачів. Що до небагатьох тих, хто намагається будь-що продати свої послуги незважаючи на ситуацію клієнтів, то такі не матимуть ані матеріальних ставків, ані фахового визнання. Такі вже правила життя, які на відміну від статутних норм та їх застосування є незмінними))

Kseni lawyer

Сподіваюся, що навіть через міспринти думка зрозуміла)))

~= А Д В О К А Т =~

Для тих, хто немає можливості сплатити - існують в Україні спеціальні центри безкоштовної юридичної допомоги. Слід до них звертатись, адже держава спеціально відбирає якісних адвокатів та платить їм зарплату саме для цього.

Ксєні lawyer

Якісних?!))) Ця думка, без перебільшення, заслуговує на Оскар)))

~= А Д В О К А Т =~

Так, достатньо якісних. Там конкурс на місце, тестування і таке інше. І оплата не "остання". А головне - Є ТАКЕ, то чому не використовувати?

Ксєні lawyer

Може Вам невідомо, але у регіонах адвокатам сьогодні персонально телефонують, щоб залучити для роботи у центрах надання безоплатної правової допомоги. Оплата просто мізерна, тому йдуть,,як правило ті, хто не може заробляти сам. Через мізерну оплату колегі вимушені набиратися справ, мов собаки блох, та світа білого не бачать. За таких умов людина не може навіть нормально жити, не кажучи вже про якісь професійний розвиток. Тому ще з радянських часів відомий вислів: безплатний адвокат гірше прокурора.

Ксєні lawyer

Може Вам невідомо, але у регіонах адвокатам сьогодні персонально телефонують, щоб залучити для роботи у центрах надання безоплатної правової допомоги. Оплата просто мізерна, тому йдуть,,як правило ті, хто не може заробляти сам. Через мізерну оплату колегі вимушені набиратися справ, мов собаки блох, та світа білого не бачать. За таких умов людина не може навіть нормально жити, не кажучи вже про якісь професійний розвиток. Тому ще з радянських часів відомий вислів: безплатний адвокат гірше за прокурора.

~= А Д В О К А Т =~

Дійсно такого не відомо - поцікавлюсь окремо. Але на рахунок розвитку, то навпаки він здобувається не рівнем оплати, а якраз завантаженням. Ось навіть і у даному форумі це відбувається. Будучи молодим спеціалістом прокуратури мав по 120 справ щомісяця і якось виходило "тягнути" таку роботу роками, а в міліції в той час бувало і по 1000 з лишнім щомісяця, правда справи переходили з місяця в місяць (а реально міліція працювала теж по тих же приблизно 100 справах, всі інші були в основному дрібні "висяки"). Але роботу потрібно було вести по всіх і контроль був жорсткіший ніж тепер, а оплата не більша в еквіваленті. Сумніваюсь, що в тих ваших цих "безоплатних" адвокатів справ зараз більше. Але згідний - безоплатний адвокат не краще безоплатного лікаря. Бачив навіть безоплатного сантехніка (чиновник "нагрузив" його) - коли через два дні прорвало стару встановлену таким сантехніком тріснуту муфту, водою в мороз залило всю квартиру і сусідів знизу. А в інших випадках той же сантехнік класний досвідчений фахівець. Можливо навіть занадто досвідчений, раз зміг розрахувати все так точно, щоб відхилити від себе будь-яку підозру.

При написании ответа используется разметка Markdown.