1928 дней назадОксана

Добрий день! Питання стосується розлучення і прав на дитину батьків. Чого може добитись колишній чоловік? Яких прав? Ми розлучені уже більше року. Аліменти платить, але не завжди. Про себе нагадує рідко. Але коли з"являється, то починає щось требувати. Хоче зустрічі з дитиною. Я не дуже хочу давати йому дитину, так як думаю про психіку дитини, лише травмувати таким способом дитину. Колишній мені постійно погрожує, що звернеться у якісь відповідні служби і суд. От і питання, чого він може добитись? І як зробити мені так, щоб рішення тих служб і суду було більше на мою користь?

Юрист Денис

Отец может видеть своего ребёнка и он имеет право подать в суд на установление времени общения с ребёнком . Чтобы вам что-то посоветовать , нужно больше информации .

Юрист Денис

Отец может видеть своего ребёнка и он имеет право подать в суд на установление времени общения с ребёнком . Чтобы вам что-то посоветовать , нужно больше информации .

~= А Д В О К А Т =~

Батько (при певних активних зусиллях та хорошому юристі) може навіть через суд через підрозділ "опіки та піклування" повністю відібрати у вас дитину для спільного проживання з ним. І тоді вже ви будете добиватись свого права на побачення - відчуєте, що це таке - через суд. Та навіть позбавити материнських прав можна, якщо "знайти" підстави. Зараз це стало більш реально, так як повністю урівняно права матері та батька (а не як раніше, коли перевагу суди віддавали лише матері). Так що опасіння ваші реальні.

Kseni lawyer

В наведених обставинах є ознаки перешкоджання батьку дитину в реалізації його законних прав та обов'язків. Згідно сімейному законодавству батько має право та водночас зобов'язаний брати участь у вихованні дитини, дбати про її розвиток і т.ін., а не тільки забезпечувати її матеріально. Якщо Ви цьому перешкоджає, він може подати позов про усунення цих перешкод. Найбільш ймовірно, цей позов буде задоволено, а на Вас покладені судові витрати, винесені позивачем у зв'язку з розглядом справи. Тому Вас краще у позасудовому порядку домовитися с батьком дитини про особливості реалізації ним зазначених прав і обов'язків. Звісно, щоб відібрати у Вас дитину чи позбавити батьківських прав мають бути екстроординарні обставини. Тому з цього приводу не слід турбуватися та не слухати подібних жахалок))

При написании ответа используется разметка Markdown.