1948 дней назадАноним

спор між сосідкою над участком який спільний в одному дворі не приватизований як розподілити межі якшо сосідка хоче більшу частину як у мене а не порівну ні я ні вона немає над участком ніяких паперів чи розділити порівну і поставити плот примусово не за згодов

Якщо належним чином документи не оформлені, тоді неможливо буде юридично належним чином оформити визначення порядку користування спільною земельною ділянкою.

Аноним

Юридически вы не можете делить ЧУЖУЮ (не принадлежащую ни вам ни соседке) собственность.

~= А Д В О К А Т =~

Вам потрібно це вчинити через суд, який всіх розсудить і поділить. А перед тим спробувати у досудовому порядку. Але це ряд складних юридичних дій - тому подальше обговорення - персонально. Виберіть компетентного юриста з правої "синьої" колонки (клікніть на "синю" назву юриста) і зверніться на його персональну ел.пошту, отриману після перегляду його профілю.

Аноним

Маємо погодитися з шановним Анатолієм Миколайовичем. За земельним законодавством право власності на земельну ділянку є похідним від права власності на будинок. Інакше кажучи, якщо є приватний будинок, то ділянка, яка використовується для його обслуговування, також належить власнику цього будинку, а якщо власників декілька, - то пропорційно до їх майнових часток у цьому будинку. Питання в тому, що останні декілька років Земельний кодекс вимагає наявності окремого кадастрового номера земельної ділянки для здійснення продажу відповідної частки будинку. Разом із тим для отримання кадастрового номера треба отримати згоду усіх співвласників будинку, тобто фактично вирішити питання розподілу землі. У разі недосягнення такої згоди питання вирішується у судовому порядку за вказаними принципами. При цьому може братися до уваги, яка частка земельної ділянки фактично перебуває у користуванні того чи іншого сусіда. У будь-якому разі Вам буде потрібний фаховий адвокат, який практикує у Вашому регіоні та спеціалізується на земельному праві.

~= А Д В О К А Т =~

В даному випадку немає нічого такого, що не можна було б юридично супроводити дистанційно та персонально (включаючи складення необхідного загального плану дій та детальних консультацій на кожному етапі). Тому виберіть компетентного юриста з правої "синьої" колонки (клікніть на "синю" назву юриста) і зверніться на його персональну ел.пошту, отриману після перегляду його профілю.

Аноним

Ага. заплатите толику, из "синей колонки" за "консультацию", а потом решайте в суде как разделить то, что вам не принадлежит.

При написании ответа используется разметка Markdown.