1929 дней назадМикола

Добрий день, ситуація наступна: безтолкова сестра бере в кредит гроші (ломбард, банк і т.д), а мама мусить виплачувати з зарплатою в 3000. Жаліє доцю... Кінці з кінцями не може звести... Сестра вдома не живе у квартирі з мамою, я і брат маємо свої сім'ї та живемо окремо. Останній тиждень почали дзвонити з ломбарда до мене, до брата за сестрин кредит, що вже стало останньою каплею, мама платить зараз 9-тисячний кредит, а це знову говорять за інший борг у 6000. Суть питання: що можна зробити, щоб сестра не могла взяти кредит, або сама відповідала за нього? (думаємо виписати з квартири без її згоди, можливо без приписки не будуть давати кредит, що теж мабуть не дуже легко), та що можуть колектори, крім дзвінків. Переживаю за маму та квартиру(не приватизовану). До речі на сестрі ще висить польська машина, за яку через 5 місяців теж, мабуть, згадає держава.

поки будете за неї виплачувати, поки і буде брати, не сплачуйте, це її особисті борги

Микола (автор вопроса)

А колектори не прийдуть до мами по холодильник, і т.д.?

Аноним

А как ломбард может что то требовать.Если вовремя невыкупленная вещь остается у них.Какие еще притензии?

Микола (автор вопроса)

В кредит взяті гроші, я не знаю чи можна брати в ломбарді гроші в кредит, але до мене звонили з ломбарда... І кажуть платіть за сестру ви, чи мама, бо будемо "кошмарити" далі... Я то в "чорний список" телефони всі буду вносити, але як мама має це все пережити...

Аноним

Вам правильно ответили,пока мама будет платить,сестра будет брать и ей будут давать,потому как она будет "в списке плательщиков".Вы можете послать на три буквы тех кто вас кошмарит и мама тоже.На то они и кошмарЫ,что бы деньги выкошмаривать.И и мущество они не заберут без решения суда.Но пугать будут долго и страшно.

Микола (автор вопроса)

Ясно, дякую. Ще цікавить чи через суд не прийдеться все-таки мамі виплачувати чи прощатися зі своїм майном?

Аноним

нет, ведь кредит брала не она

ні з вас ні з мами нічого не стягнуть, майно теж не заберуть, нарахунок "кошмарить". звертаєтесь до поліції

Микола

Дякую!

Микола

Сьогодні почув, що можна написати на сестру в національний банк нібит-то заяву, що вона обманює, коли бере кредит, щоб їй не видавали кредити більше. Можливо таке?

При написании ответа используется разметка Markdown.