1925 дней назадОлександр

Є приватизована квартира. Власник помер. Зараз йде суд (суд не завершено) з визнання права власності спадкоємця - (родича померлої особи). Також є довіреність на третю особу від спадкоємця про те, що третя особа має право дивитися за житлом.

Питання: 1. Кому зараз належить квартира? Померлій особі, спадкоємцю, державі? 2. Хто відповідальний за будь-що, що станеться в квартирі (наприклад в разі прориву стояка, чи пожежі в наслідок застарілої електрики)? Померла особа, спадкоємець, ЖКГ, третя особа (яка дивиться за квартирою)?

Аноним

Нікому

Охорона спадкового майна здійснюється нотаріусом за місцем відкриття спадщини в інтересах спадкоємців, відказоодержувачів та кредиторів спадкоємця, які заявляють свої права на майно. Охорона майна здійснюється на підставі заяви спадкоємців, відказоодержувачів та кредиторів. У випадках, коли до кола спадкоємців входять малолітні, неповнолітні або недієздатні особи, охорона спадкового майна здійснюється на підставі письмового звернення органів опіки та піклування. Спадкоємець, який у встановленому законом порядку прийняв спадщину (подав заяву про прийняття спадщини, або фактично прийняв (зареєстрований разом зі спадкодавцем на час смерті останнього), права володіння та користування спадковим майном виникають з часу відкриття спадщини. Такий спадкоємець може захищати свої порушені права володіння та користування спадковим майном відповідно до глави 29 ЦК України. Спадкові права є майновим об'єктом цивільного права, оскільки вони надають спадкоємцям можливість успадкувати майно (прийняти спадщину), але право розпорядження нею виникає після оформлення успадкованого права власності у встановленому законом порядку

При написании ответа используется разметка Markdown.