1907 дней назадАноним

Здравствуйте.Можно ли лишить отца прав на ребёнка если он не принимает участие в жизни ребёнка,но платит ежемесячно алименты?

вряд ли получится

Зокрема ч. 1 ст. 164 СК, встановлено вичерпний перелік підстав для позбавлення матері або батька дитини батьківських прав. Згідно норм зазначеної статті, до втрати прав може призвести:

— залишення без поважної причини дитини в пологовому будинку або іншій установі охорони здоров’я та відсутність відносно неї батьківського піклування протягом шести місяців —ухилення від виховання дітей (свідома і навмисна відсутність турботи, ігнорування потреб дитини та інше) —хронічний алкоголізм або наркотична залежність (необхідна наявність відповідних медичних висновків) —експлуатація дитини, в тому числі примушування до жебракування та бродяжництва —засудження за вчинення умисного кримінального правопорушення щодо дитини —жорстоке поводження з дітьми (приниження, фізичне або психічне насильство тощо.

Слід зауважити, що батько і мати, позбавлені батьківських прав, не звільняються від обов’язку по утриманню дитини до досягнення нею 18 років (ч. 2 ст. 166 СК). Крім того, батьки зобов’язані брати участь у додаткових витратах на дітей (ст. 185 СК) і відшкодовувати шкоду, завдану дитиною (ст. 1183 Цивільного кодексу України)

~= А Д В О К А Т =~

Если найти правильный алоритм действий - то можно сде лать многое. Выберите компетентного юриста из правой "синей" колонки (кликните на "синее" название юриста) и обратитесь на его персональную эл.почту, полученную после просмотра его профиля.

При написании ответа используется разметка Markdown.