1900 дней назадАлександр

Доброго часу доби. Потрібна відповідь на питання в плані адміністративного права. Зарання дякую за відповідь! З повагою Олександр.

Наприклад,хлопець 15 років,рухався по дорозі на скутері(до 50 куб.см) в межах міста(в мото шоломі),видимих порушень не було. Зупинили працівники поліції.Документи на скутер є.Але водійського посвідчення не має.Чи можуть його залучити до адміністративної відповідальності в даному випадку? Чи можлива конфіскація транспорту?Які дії по закону мають бути з боку поліцейських?

І як скутер можуть забрати на штраф майданчик якщо постанову виписують на водія,а скутер це приватна власність. Якщо наприклад той транспортний засіб мій,в мене є посвідчення водія відповідної категорії,і я приїхав на місце де зупинили водія мого ТС, то я не матиму право забрати свою приватну власність? Адже до адміністративної відповідальності притягується водій який скоїв правопорушення,а не транспортний засіб! Адже так?

В 15 лет Водитель скутера может только учится, а самостоятельно передвигаться только с 16 лет имея соответсвующую категорию прав.

Да и административная ответственность наступает у нег с 16 лет. До этого момента их не могут привлечь к административной ответственности. По хорошему если его уже остановили и определили что он не имеет права кататься на скутере должны были вызвать вас и передать его Вам, а уже к Вам применить 184 Купап

Александр (автор вопроса)

А хіба така процедура десь прописана?

Александр (автор вопроса)

Крім того,якщо він не може бути притягнутий до адміністративної відповідальності,також він згідно Статті 63 Конституції. Особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом. Затриманий може бути до трьох годин без складання протоколу затримання?... Мені цікаво чи взагалі така ситуація передбачена законом?

При написании ответа используется разметка Markdown.