1904 дня назадИрина

Договор мены земли сельхозназначения отменили или приостановили?

Юрист Денис

Добрый день , Ирина . У нас мораторий на отчуждение сельхоз земель . Т.е на раздные действия с землёй у нас наложен мораторий . В том числе и на мену.

~= А Д В О К А Т =~

Денис. Вроде мену разрешили как раз введя изменения недавно...

Віктор

Закон від 10.07.18 р. № 2498-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні»

  1. Власники та орендарі сільгоспземель, розташованих в одному масиві, на період дії договору оренди можуть обмінюватися належними їм правами користування шляхом укладення між собою договорів оренди, суборенди. Зверніть увагу! Обмін земельної ділянки державної або комунальної власності, розташованої у масиві, на іншу ділянку, розташовану у цьому ж масиві, здійснюється тільки в разі однакової нормативної грошової оцінки цих ділянок або якщо різниця між їхніми оцінками становить не більше 10 %. Таким чином, обмінятися нерівноцінними земельними ділянками стане неможливим. Такий обмін на підставі ст. 371 ЗК не підпадає під дію мораторію (змінено пп. «б» п. 15 розд. Х ЗК).
~= А Д В О К А Т =~

Вот, Виктор постарался и АГА, то есть нашёл...

При написании ответа используется разметка Markdown.