1867 дней назадКатя

У меня есть квартира,которая досталась мне от родителей,при разводе может у меня муж отсудить квартиру?

нет, если квартира приобреталась не в браке ,это ваша личная собственность.

~= А Д В О К А Т =~

Но если он принимал участие в её ремонте (в т.ч. финансово), то часть отсудить может пытаться.

Аноним

В случае если ремонт существенный.

~= А Д В О К А Т =~

Любой ремонт можно признавать "существенным", если постараться правильно.

Аноним

Если мозгов хватает, можно сделать все что угодно.

никакой ремонт не изменит личное право собственности, так как недвижимость , в частности квартира, никак не изменит ни своих размером ни назначения .....

Аноним

По теории толика можно существенно улучшить условия - из двухкомнатной сделать пятикомнатную и отсудить три комнаты. Жру.

Не може відібрати, якщо не являється придбаним за кошти в шлюбі майном, ніякий ремонт не буде мати значення.. Якщо чоловік документально доведе вартість ремонту і що такі кошти було вкладено в конкретну квартиру (договори з підрядникам та чеки про оплату), то зможе просити суд лише про стягнення половину таких затрат з дружини і все!

~= А Д В О К А Т =~

Це не вірно. Якщо ремонт виконується в рамках сім'ї (з залученням не лише коштів сім'ї, особистих коштів, але й за особистої участі позивача, як спільно проживаючого члена сім'ї), то, так, суд може стягувати гроші за це, але не лише в грошовому виді може стягувати при поділі майна, а й в погашення такої заборгованості і стягувати (за бажанням позивача чи у випадку, якщо коштів чи іншого майна у відповідачки немає!!) в тому числі і частину квартири, яка є таке ж саме "майно", як і інші види майна, в тому числі і гроші. То чому квартира не може бути предметом стягнення, як і будь-яке інше майно? А до речі така квартира може змінити і своє призначення (наприклад пробивання зовнішнього входу на першому-другому поверхах), і навіть бути перетворена в офісне чи нежиле/складське приміщення, і навіть пристройки можуть мати місце, як то: засклення балконів; об'єднання двох квартир в одну чи докупівля окремих приміщень/кімнат від сусідів тощо. Що за бідна фантазія у тутешніх юристів??? Аноніми і то більше фантазують; бояться показуватись легально, але фантазують,

Аноним

у толика весеннее обострение старческого маразма...

Анатолій Миколайович, у Вас є хоч одне рішення суду про присудження частки квартири у зв*язку з тим, що особою було зроблено в ній ремонт?

~= А Д В О К А Т =~

А що, по кожному юридичному випадку обов'язково присутня практика? Є десятки якщо не сотні юридичних позицій де практики ще немає, але можливість бути "піонером" в тому чи іншому напрямку - цілком є і тоді з'являється практика. Все колись буває в перший раз, а не тільки заміжжя. Заперечити по "теорії" більш немає що? Ось і кажу - скудна фантазія не допоможе знаходити нестандартні схеми, вирішення, оригінальну стратегію і тактику захисту інтересів довірителей. Одними "накатаними коліями" та обмеженими догмами жити накажете? Не перспективно це.

~= А Д В О К А Т =~

И кто там этот "молодой" аноним, покажи личико? Наркоман что ли? Или проститутка? Или конченый циник безпричинно не уважающий старших по званию? Следи за приближение своего маразма - он уже на пороге.

Аноним

Жги дальше, толик! Пусть пользователи видят твое нутро гнилое!

~= А Д В О К А Т =~

Как раз пользователи видят твое нутро гнилое! Лучше спой про себя песенку водяного - как раз в весеннюю тему будет. А доверителям нужен боевой юрист, а не "сц..н" прячащийся в кустах и боящийся даже обозначить хотя бы своё если не имя, то ник. Без роду и без племени безответственное чудовище, стесняющееся самого себя, наверное и в зеркало не смотрящее никогда по этой же причине.

Аноним

Боевой" юрист"? Это ты, с юридическим стажем без опыта работы? Старших по званию? забудь! Видеть мое личико - слишком много чести для тебя.

При написании ответа используется разметка Markdown.