1890 дней назадНаталя

Доброго ранку! Я працюю вчителем поч. класів 1кваліфікаційної категорії. З 12 листопада 2018р. працюю ще вихователем групи продовженого дня (0,5ставки) по заміні - на час лікарняного колеги. Оплату за заміну вихователя ГПД отримала 22грудня за 90год заміни (тобто, майже за 2 місяці роботи). Отримала велику суму, звернулася до діловода школи з цього приводу, але нараховану суму не озвучила. Просто сказала, що отримала ніби багато, на що отримала відповідь, що ця сума - це моя зарплата вчителя поч.класів + вихователя ГПД за 90год заміни. У січні отримала аванс як звичайно, і зарплату таку, як отримувала до того, як пішла на заміну. Коли знову звернулася до діловода, вона дала мені номер мобільного нашого бугалтера. Відповідь бугалтера була такою - "Коли Ви у грудні отримали багато грошей - Ви мені не дзвонили, а тепер, коли недоотримали - Ви незадоволені!!!" І сказала, що має право без моєї згоди утримати всю переплачену суму, якщо помилку у нарахуванні виявлено впродовж місяця. І, взагалі, з мене вирахували не всю переплачену суму, з зарплатні за лютий буде вирахувано ще 700грн. Я, звичайно, була не задоволена, але, розуміючи, що гроші всеодно доведеться повернути, не стала сперечатися. Сьогодні до мене прийшла діловод з наказом про тарифікацію мене як вихователя ГПД (так як колега вже більше 2міс на лікарняному) і приголомшила мене новиною - виявляється, бугалтер нараховувала мені платню вихователя ГПД по 1 категорії, хоча я не атестувалася як вихователь ГПД взагалі. Тобто, виходить, що, навіть уже вирахувана з мене сума - це лише початок! Тепер мені перерахують усю заміну ще раз як вихователю ГПД категорії "спеціаліст". Поясніть, будь ласка, що говорить закон у такому випадку? Чи має право бугалтер без моєї згоди вираховувати з моєї зарплатні будь-які кошти? Навіть не ставлячи мене до відома? З момента неправильного нарахування коштів по категорії пройшло більше 3 місяців... Невже з мене знову вирахують усю переплачену суму? Куди я можу звернутися за захистом моїх прав?

~= А Д В О К А Т =~

Без суду чи вашої згоди - не мають права! Пригрозіть їм подачею заяви про їх злочин (самоуправство, як мінімум!) до поліції, прокуратури, як наглядаючого органу, також вкажіть, що і до суду будете подавати та звертайтесь реально до цих органів, якщо не допоможуть слова. Те що вони роблять - це беспредєл.

Аноним

Толю, ти - бовдур! Наталю, а Вам потрыбно було знайомитися з усыма наказами, що стосувалися Вашого сумісництва. Зверніться до діловода і знову передивіться усі накази про призначення на 0,5 (на час лікарняного). Та і Ваша з/п буде вказана. Рзнайомтеся з наказами, а потім можна буде говорити. Наказ повинен бути і щодо утримання або перерахунку.

Наталя (автор вопроса)

У наказах категорія вихователя ГПД не вказувалася. Працюю у опорній школі ОТГ. Школа на балансі громади. Зарплату нам нараховує бугалтер, а шкільний діловод лише подає бугалтеру табель. У табелі не вказується категорія взагалі. Там лише прізвище, ініціали і кількість відпрацьованих годин. Наказу про утримання чи перерахунок у школі взагалі не має. Нічого подібного я не підписувала. Бугалтер сказала, що має право без моєї згоди утримати усю суму, якщо помилку виявлено протягом місяця.

~= А Д В О К А Т =~

Ось хто бовдур, виявляється, як завжди...

Без суду чи вашої згоди - не мають права! Пригрозіть їм подачею заяви про їх злочин (самоуправство, як мінімум!) до поліції, прокуратури, як наглядаючого органу, також вкажіть, що і до суду будете подавати та звертайтесь реально до цих органів, якщо не допоможуть слова. Те що вони роблять - це беспредєл.

Не має права бухгалтер, діловод чи будь-який інший "чорт лисий" перекладати свої "косяки" у нарахуванні зарплати на працівника. НЕ МАЄ !! Всі такі косяки повинні вирішуватись - за рахунок виновного в допущенні помилки, а не за рахунок працівника! Все інше - кримінально-карне САМОУПРАВСТВО, як мінімум (якщо б була правова держава правда..., але це інше питання, адже тут про юридичне, а не політичне).

Наталя (автор вопроса)

Скажіть, будь ласка, чи є такий закон чи інструкція, яка дозволяє перерахувати заробітну платню за раніше відпрацьований період після тарифікації? Тепер "мій любий бугалтер" сказала, що я дарма хвилююся - так як мене тарифікували з 1 лютого (колега більше 2міс на лікарняному), вона перерахує мою зарплату з 12 листопада згідно тарифікації і нарахує мені гроші за зимові канікули... таке може бути? ні я, ні секретар школи їй довести так нічого і не змогли.

При написании ответа используется разметка Markdown.