1866 дней назадАноним

Купив телефон, при перевірці мене не задовільнила якість телефону, сам телефон був цілий без дефектів таким я його і повернув наступного ж дня. Після повернення продавець відмовив по причині не комплектності, в телефоні була відсутня одноразова плівка яку я зняв для перевірки якості екрана так як написи на екрані не давали можливості перевірити екран.

Доброго дня. Вам потрібно подавати письмову претензію щодо повернення Вам коштів за телефон, у разі відмови, - спір вирішується у судовому порядку.

Аноним (автор вопроса)

пробачте а як правильно потрібно подати письмову скаргу ?

Не скаргу, а претензію, для складання документа звертайтесь безпосередньо до юриста, який зможе надати Вам юридичну послугу http://42yurista.com/p/

если снята защитная пленка , то вар продавец имеет право не принимать и деньги не возвращать

Не имеет право, пленка не показатель, товар подлежит возврату.

Вот судебная практика: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/7504519 где суд принял решение, что и телефон без пленки подлежит возврату.

~= А Д В О К А Т =~

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/7504519

Так то оно так, кропотливая работа по поиску проведена, но почему-то в реестре судебных решений за этим одним и тем же номером этого старого (2009 года - времён "до раннего" Януковича) и может поэтому не очень актуального сегодня судебного дела "выскакивает" аж пять разных судебных дел/решений, причём ни одно из них (и "наше" также!) не имеет данных о том вступило ли решение суда в силу по этих делах, обжаловалось ли оно апеляционно или кассационно и какой результат таких возможных обжалований. Это ли может быть ососнованием позиции здесь? По прошедствию аж 20-ти лет (!!) Ведь законодательство и практика (и три президента!) во многом изменились.

10220183
Рішення
05.07.2010

Цивільне
2-6710/09
Київський районний суд м. Одеси
Салтан Людмила Володимирівна

7459784
Рішення
25.12.2009

Цивільне
2-6710/09
Соснівський районний суд м. Черкаси
Бащенко Сергій Михайлович

7504519
Рішення
18.12.2009

Цивільне
2-6710/09
Орджонікідзевський районний суд м. Харкова
Лігус Світлана Миколаївна

7065256
Рішення
28.09.2009

Цивільне
2-6710/09
Октябрський районний суд м. Полтави
Блажко Ірина Олексіївна

8800130
Ухвала
25.03.2009

Цивільне
2-6710/09
Шевченківський районний суд міста Києва
Савицький Олег Антонович
Аноним

толик попер на Л.Ю.?

~= А Д В О К А Т =~

У нас з Л.Ю. "мирова домовленість" - ми (точніше я) створюємо таку ситуацію, щоб Л.Ю. на моєму фоні виглядала ще гарніше: тобто весь негатив мені (мені імпонує негативна реклама), а позитив Л.Ю. Це по джентельменськи. Ну приблизно як у нас з тобою, тільки навпаки, без підхрюкувань.

А насправді Л.Ю. поважаю, вона хороший юрист, майбутній адвокат надіюсь, закінчила навчання з червоним дипломом дуже хорошого престижного навчального закладу, проте, якщо що стосується справ, то, як говориться, кожен з нас поступає так, що "хоч ти мені й товариш, але істина дорожче" - і це правильно, тільки в спорах народжується краща правда. Правда ж повинна віддточитись. А що так загострює краще ніж хороша дискусія. Тим більш, як заповідав нам Тарас Григорович - "у кожного своя правда".

А ще Л.Ю. добре стимулює до якісної роботи, підтягує інтерес до розгорнутих відповідей. І взагалі - давай не будемо обговорювати інших - у нас з тобою самих непочатий ліс роботи. Ти збираєшся гарно підхрюкувати та працювати моїм промоутером чи знову залізеш у свою берлогу?

Ссылка дана на конкретное решение суда из реестра и по конкретному делу, где изложены аналогичные обстоятельства, пленка на телефоне не является комплектующей частью телефона, ее отсутствие или наличие не влияет на товарный вид телефона. Количество меняющихся Президентов в Украине не влияет на рассмотрение спора о защите прав потребителей, ст.9 закона о защите прав потребителей не менялась, действующая норма закона, поэтому какого года решение суда значение не имеет. Анатолий Николаевич, Вы можете самостоятельно заняться поиском судебной практики по данному вопросу, а не по номеру аналогичных дел в реестре. И при желании можно найти ВСЕ решения по этому конкретному делу, старайтесь и у Вас все получится. Уверена, что в реестре достаточно решений для осуществления Вами поиска практики при каждом Президенте Украины.

Ось, який Ви, спочатку обговорили мене, а потім "давайте не будемо обговорювати інших", не по-джентельменськи, Анатолій Миколайович, навіщо ж в кожній темі Ви всім розповідаєте про Ваше ставлення до мене, воно ні кому не потрібно, тим паче автору теми, який звернувся з конкретним запитанням. Ви такі подробиці роз'яснюєте щодо миру, поваги...це особисте ставлення, навіщо це демонструвати та іншим повідомляти, як же таємність))...Бачу, що Ви тут сумували без мене, але Вас вже занадто захопила ейфорія з цього приводу, схаменіться, досить. Я Вас не ображаю, не чіпляюсь до Вас, і Ви, виказуючи свою точку зору з правових питань, не переходьте на особистості.

~= А Д В О К А Т =~

Я так і знав! Все-все, приношу вибачення. Урочисто обіцяю. Уникатиму таких ексцезів. Чесно. Але ж бачите, що "ононимус" спровокував, чорт попутав, а я людина заводна, як і Ви. Будь-ласка не ображайтесь, згіден залагодити і відпрацювати кіньми... :-)

...а на скамье подсудимых!... волки позорные!, повязали менты поганые!!...

Але за рекламу з Вас - подарунок. Ні, щоб поспівчувати, адже бачите з яким контингентом приходиться спілкуватись...

Аноним

Так не спілкуйтесь! Вас никто не заставляет!

Аноним

Уважаемые пользователи! Чтобы выбрать юриста для дальнейшей консультации\работы по своему вопросу изучите полноту ответа,его пользу и манеру общения с другими пользователями сайта конкретного выбранного вами юриста. Кликнув на имя юриста в синей колонке "рейтинга" справа каждого листа вы увидите перечень вопросов, в обсуждении которых принимал участие данный юрист. Читайте и делайте выводы.

А за Толю из "колонки" лучше и не скажешь http://42yurista.com/qa/122174/#301035

Анатолій Миколайович, у Вас потужна реклама, стільки прихильників, навіть, жодного байдужого аноніма)) З приводу провокацій це ж зворотна сторона популярності, бути зіркою не просто))) Всі потребують уваги, є прихильники, не має підстав для співчування, Ви мужньо сприймайте зіркову популярність, хотіли Ви на перший місце в рейтингах, ось будь ласка, Вам й наслідки.

Аноним

Конец дружбы...не має підстав для співчування....теперь и Вы, Л.Ю. увидели его сущность....

При написании ответа используется разметка Markdown.