1857 дней назадОксана Олександрівна

Матір приватизувала квартиру із молодшим сином у рівних долях. Свою частку квартири вона заповіла після своєї смерті старшому синові.У 2014 році матір померла. Старший син у 6-ти місячний термін подав документи на прийняття спадщини(1/2 квартири). Він є громадянином Росії та приїхати оформляти спадщину не має можливості.Чи можна зараз відмовитися від спадщини на користь молодшого брата за строком позовної давності? Що для цього потрібно та куди звертатися?

Аноним

Отказаться можно только в течении 6 месяцев со дня смерти.

~= А Д В О К А Т =~

Зараз можна тільки оформити свою частину спадщини (і дистанційно теж) та після цього відчужити її молодшому брату чи кому завгодно. За набувальною давністю - це довго треба чекати (10 років) - за той час місцева громада може на себе переоформити, як відумерлу спадщину. Детальніше - звертайтесь персонально.

Оксана Олександрівна, не може він відмовитись від спадщини, оскільки строк вийшов. Є варіант визнати прийняття спадщини недійсним в судовому порядку. Або оформлювати спадщину через представника за довіреністю на старшого сина, сплачувати він буде податки як нерезидент, а потім зможе свою частку продати або подарувати, тобто розпоряджатись нею. Як відумерлу спадщину не заберуть, бо є спадкоємці, які прийняли спадщину, тому вже не буде визнана судом відумерлою, за набувальною давністю теж не має перспектив.

При написании ответа используется разметка Markdown.