1833 дня назадАноним

Идёт ли уголовное наказание за рекламу интим услуг Украины Если да то по какой статье? И как избежать наказание? Если попросили пару раз прорекламировать А теперь боятся что их посадят, как сутенеров Хотя было всего несколько раз и давно

Это называется пособничество или подстрекательство (смотря какая там реклама) в сутенерстве, уголовная ответственность за соучастие в преступлении предусмотрена ст. 303 УК Украины. Если открыто уголовное производство, предъявлено обвинение, тогда нанимайте адвоката для защиты, чтобы срок уменьшить.

Стаття 26. Поняття співучасті

Співучастю у злочині є умисна спільна участь декількох суб'єктів злочину у вчиненні умисного злочину.

Стаття 27 КК Види співучасників

1.Співучасниками злочину, поряд із виконавцем, є організатор, підбурювач та пособник.

2.Виконавцем (співвиконавцем) є особа, яка у співучасті з іншими суб'єктами злочину безпосередньо чи шляхом використання інших осіб, що відповідно до закону не підлягають кримінальній відповідальності за скоєне, вчинила злочин, передбачений цим Кодексом.

  1. Організатором є особа, яка організувала вчинення злочину (злочинів) або керувала його (їх) підготовкою чи вчиненням. Організатором також є особа, яка утворила організовану групу чи злочинну організацію або керувала нею, або особа, яка забезпечувала фінансування чи організовувала приховування злочинної діяльності організованої групи або злочинної організації.

4.Підбурювачем є особа, яка умовлянням, підкупом, погрозою, примусом або іншим чином схилила іншого співучасника до вчинення злочину.

5.Пособником є особа, яка порадами, вказівками, наданням засобів чи знарядь або усуненням перешкод сприяла вчиненню злочину іншими співучасниками, а також особа, яка заздалегідь обіцяла переховати злочинця, знаряддя чи засоби вчинення злочину, сліди злочину чи предмети, здобуті злочинним шляхом, придбати чи збути такі предмети, або іншим чином сприяти приховуванню злочину.

Стаття 303. Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією

1.Втягнення особи в заняття проституцією або примушування її до зайняття проституцією з використанням обману, шантажу чи уразливого стану цієї особи, або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, або сутенерство - караються позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

2.Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені щодо кількох осіб або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового становища, або особою, від якої потерпілий був у матеріальній чи іншій залежності, - караються позбавленням волі на строк від чотирьох до семи років.

3.Дії, передбачені частиною першою або другою цієї статті, вчинені щодо неповнолітнього або організованою групою, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

4.Дії, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, вчинені щодо малолітнього, або якщо вони спричинили тяжкі наслідки, - караються позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Примітка. 1. Під сутенерством у цій статті слід розуміти дії особи по забезпеченню заняття проституцією іншою особою.

2.Відповідальність за втягнення малолітнього чи неповнолітнього в заняття проституцією чи примушування їх до заняття проституцією за цією статтею має наставати незалежно від того, чи вчинені такі дії з використанням обману, шантажу, уразливого стану зазначених осіб або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, використанням службового становища, або особою, від якої потерпілий був у матеріальній чи іншій залежності.

~= А Д В О К А Т =~

Если было давно, то наверное (и скорее всего!) - прошёл срок давности. Для этого даже и не нужно сложно углубляться в статьи особой части УК или выяснять виды соучастия.

Тем более, что никакого сутенёрства при рекламировании проституции - нет. Так как нет состава этого преступления (ст. 303) вообще (как бы её не "шили" полицейские!), поскольку нет его обязательных составляющих "втягнення", "примушування" - ведь при добровольном "исполнении" всего этого нет и не может быть для суда, даже если "есть" для неграмотных, полуграмотных юридически полицейских.

Возможно есть другие правонарушения, но детальнее при персональном обращении - обращайтесь.

При написании ответа используется разметка Markdown.