1859 дней назадАноним

Добрий день.Я хотіла спитати.Якщо брат став власником будинку ,а я проживаю в будинку з трьома дітьми.За ці роки проживання я поміняла дах провела газ,воду,поміняла вікна.На той час брат сказав щоб робила він отпише дом дітям моім,а щас як все пороблено він нехоче отписувать,що мені робить зараз?

~= А Д В О К А Т =~

Змиритись з ситуацією, що він взагалі ще дозволяє вам там проживати, адже може ще й виселити різними юридичними "способами". Ніколи більше не вкладайте кошти в те, що вам юридично не належить по документах. Той хто менше знає - завжди працює на того, хто знає більше. Треба мати більше знань хоча б в простих житейських питаннях.

Слабка надія в тому, що ви ще могла б спробувати вимагати через суд компенсацію від брата за покращення його будинку, яке ви робила за свої гроші. Але для цього потрібно було б мати докази - квитанції, чеки за будматеріали, договори на ваше ім'я оформлені від будівельників тощо. Проте не факт, що це все ви маєте. А по іншому суду нічого не доведете - лише ваших слів буде замало.

Доброго дня. Має значення, кому належав будинок на праві власності на час, коли Ви робили капільний ремонт. Яким чином була надана згода власника будинку, які підстави набуття права власності Вашим братом, від цих обставин залежать перспективи розвитку у Вашій ситуації.

~= А Д В О К А Т =~

Якщо виходити із вказаного в самому запитанні, то відповіді такі: 1. Власником будинку завжди був брат або отримав цей будинок по заповіту. 2. Офіційної згоди він (чи інший власник - спадкодавець) не надавав, але мовчазно не заперечував. І як це впливатиме на перспективи, якщо документальних доказів про ремонт немає?

Аноним (автор вопроса)

Дом був бабушки,а потім мама дарственно дала на брата так як у нього були гроші на той час оформити будинок щоб була домова книга.До дома ще есть кухня батьківска це були раньше 2номери в дворі,а як переробили то получився один номер на дві хати.То він просто і сказав тоді,щоб я в хаті жила все робила,а літ.кухня буде йому якщо щось у нього нескладеться,а щас як все достроілось переробилось то вже отписувать нехоче.

~= А Д В О К А Т =~

Прийдеться вам жити так як є - по-іншому ви не маєте права його заставити... Або домовляйтесь добровільно з ним. Може умовите переписати.

Аноним (автор вопроса)

Я ж тільки хочу ще спитати що я тойрік міняла дах квитанціі есть на матеріал і сосіди всі докажуть що то я все робила так як він тут непроживае багато років чи зможу я якщо недомовимось хотязб повернути витрати за дах?

Не міг він бути завжди власником будинку, тому що написано : "брат став власником будинку", це означає, що до того як брат став власником будинку був інший власник. 2. Могла бути згода або зафіксоване спілкування між ними, докази можуть бути, що й вплине на перспективи.

Щодо витрат на ремонт повинна бути його згода як власника на проведення ремонтних робіт.

При написании ответа используется разметка Markdown.