1852 дня назадХристина

Доброго дня!Ситуація така є заповіт написаний бабусею на передачу мені у спадок будинку і ділянки у селі.Я проживаю у місті, це 100 км від села чи можливо відкрити спадкову справу тут і якщо я не зможу написати заяву у 6 місячний строк,які подальші дії?

Доброго дня, Христина. Обов'язково потрібно у строк 6 місяців подати заяву про прийняття спадщини, можна звернутись до будь-якого нотаріуса, проте спадкова справа заводиться за останнім місцем проживання бабусі, направити заяву можна поштою.

~= А Д В О К А Т =~

Але Ваш підпис на заяві, що "направлятиметься поштою" (цінним листом з описом вкладення та з зворотнім повідомленням про вручення), повинен бути завірений будь-яким іншим нотаріусом (в тому числі може бути і тим, що у вашому місті) - по іншому нотаріус, який має відкрити спадкову справу за місцем знаходження спадкового майна та бувшого проживання бабусі не зможе переконатись, що та заява надіслана саме вами.

Христина (автор вопроса)

Я розумію, а що потрібно для заяви, які документи мені склав юрист список 8 пунктів.Хіба заповіту,коду і паспорта не достатньо.

Христина (автор вопроса)

бо мені це дивно чесно кажучи.

Христина, для прийняття спадщини достатньо однієї заяви про це, Ваш код, та паспорт. Стосовно вже оформлення спадщини, тоді може бути значно більше документів, залежить від спадкового майна.

Христина (автор вопроса)

Мене зараз цікавить саме написання заяви.Я хотіла це зробити за місцем проживання бабусі.Юрист мені написав цей список,тобто каже,що без цього заяви не зареєструє, як це розуміти?

Христина, питати як це розуміти потрібно було у того юриста, який Вам складав цей список. Або звертатись до іншого юриста. Чому Ви вважаєте, що юристи сайту повинні Вам відповідати та роз'яснювати якісь невідомі списки, складені іншими юристами. Ви вправі обрати собі будь-якого юриста, який буде надавати Вам платні юридичні послуги, консультації, поради, складати документи та роз'яснювати їх зміст.

Аноним

Юрист вам склаа весь список, тому що все одно без всіх тих документів в кінцевому підсумку ви не оформите спадщину. Адже прийняття спадщини - перший етап, а другий - її повне оформлення, отримання свідоцтва після закінчення 6 місяців від смерті спадкодавця.

Христина (автор вопроса)

~Юсти~ Любовь Юрьевна 095-211-48-23, 068-397-94-88 uristka965@gmail.com особисто до Вас я не зверталася.Та думаю мало у Вас клієнтів зтаким підходом.P.s ПМС і клімакс ліуються та послуги лікарів теж платні.

Христина (автор вопроса)

Аноним, на разі мене цікавила лише заява і прийняття спадщини.Оформленням я на разі займатися не буду.

Христина (автор вопроса)

Дякую за адекватні відповіді.

Христина, з психічно хворими не працюю, вибачте, звертайтесь до іншого юриста, який буде Вам складати списки без пояснень)

При написании ответа используется разметка Markdown.