1845 дней назадАноним

С тимчасовим посвидченням громадянина украины можно продать квартиру ? просто паспорт испорчен и хочу получить временный . как это можно сделать ?

Нет, новый паспорт получите, потом сможете распоряжаться квартирой.

Аноним (автор вопроса)

я помню мне юрист говорил что с временным можно продать квартиру .

freelawer

жоден нотаріус за таке не візьметься, ви не в юриста питайте, а в нотаріуса

~= А Д В О К А Т =~

Нотаріус - теж юрист. Тимчасове посввдчення для того і видається щоб тимчасово замінитт паспорт, адже на ньому є також фото. Впевнений, що якщо пошукати грамотного нотаріуса, який не "дує на холодну воду", і знає трердо свої повноваження - тт все буде добре. А "перестраховщики", так, скоріш відмовдять. Проте таку незаконну відмову можна і оскаржити в суді.

Аноним (автор вопроса)

его берут в полицейской участке ? спасибо

Не выдают сейчас не временного паспорта, ни временного удостоверения личности, о чем можно узнать в ДМС, вот официальный порядок ID: Оформлення паспорта громадянина України у формі картки (у разі обміну паспорта, замість втраченого або викраденого)

Нотариус Вам сделку не оформит, пока паспорт не получите.

Аноним (автор вопроса)

но мигрантам же выдают временные паспорта ? или их выдают только мигрантам

~= А Д В О К А Т =~
МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ
НАКАЗ
01.03.2018  № 161

Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
22 березня 2018 р. 
за № 352/31804

Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства внутрішніх справ України від 13 квітня 2012 року № 320

Відповідно до пункту 3 розділу IV «Прикінцеві положення» Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» та з метою приведення нормативно-правових актів, які регулюють діяльність Державної міграційної служби України, у відповідність до законодавства України НАКАЗУЮ:

1. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства внутрішніх справ України від 13 квітня 2012 року № 320 «Про затвердження Порядку оформлення і видачі паспорта громадянина України», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 02 липня 2012 року за № 1089/21401 (зі змінами).

2. Департаменту формування політики щодо підконтрольних Міністрові органів виконавчої влади та моніторингу (Боднар В.Є.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.

3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на Голову Державної міграційної служби України Соколюка М.Ю.

Міністр
А.Б. Аваков

ПОГОДЖЕНО:
Голова Державної 
міграційної служби України
М.Ю. Соколюк

Вищевказаним наказом скасовано попереднє врегулювання даного питання - тому "тимчасові посвідчення особи" вже скасовані. ~Юсти~ Любовь Юрьевна вище вірно вказала інет-посилання де знайти інформацію про теперішній порядок оформлення.

При написании ответа используется разметка Markdown.