1818 дней назадАноним

чи є шанс у випадку задоволення позову отримати компенсацію за юридичну консультацію, за яку було сплачено ФОП (квед 69.10 діяльність у сфері права) на рахунок 2600, а не рахунок 2620?

має значення, чи сплатили адвокату і чи надали підтверджуючі належні документи до суду, а не номер рахунку

Аноним (автор вопроса)

нам було надано усну консультацію, за яку сплатили на рахунок ФОП, яка є адвокатом. призначення платежу: "гонорар адвоката за юридичну консультацію". відповідач у відзиві пише про те, що облік коштів фіз осіб, які проводять діяльність як адвокати, банк здійснює за рахунком 2620. з документів надали чек та витяг з реєстру адвокатів.

чек не доводить фактичне надання послуг, а лише оплату за них, не підтверджується зміст послуг і відношення до конкретної справи

Аноним (автор вопроса)

знайшла: ВГСУ від 15 листопада 2016 р.№ 908/1051/16 : гонорар за справу можна стягнути з відповідача тільки, якщо отримувач у платіжному дорученні – адвокат Петренко, а не ФОП Петренко

Так Ви і знайшли справу, де також вказані вимоги до документів.

Зазвичай юрист/адвокат попереджає про те, що такі витрати не будуть компенсовані і на "ринку послуг" в такому разі ціни допомоги, яка не відшкодується, нижчі..

Аноним (автор вопроса)

тобто навіть, якщо й додати до справи акт, договір і т д від ФОП, суд ці витрати навряд чи розцінить як судові (навіть якщо позовні вимоги буде задоволено)?

А це вже залежить від судді та того, наскільки обгрунтовано заперечуватиме відповідач. На практиці я зустрічала неодноразові ситуації, коли були наявні посилання на рішення ВСУ, а судді таки вчиняли інакше. Більш-менш точно можу говорити лише про те, що у разі ненадання всіх документів чи якщо вони будуть з дефектами (бувають відсутні дати, не вказано зміст правничих послуг тощо), вимоги про компенсацію не будуть задоволені.

Аноним (автор вопроса)

дякую.

При написании ответа используется разметка Markdown.