1814 дней назадАноним

Я сын от первого брака. Отец после развода с моей матерью снова вступил в брак (а может и просто проживают вместе более 5 лет, но исходим из худшего) после чего унаследовал квартиру после смерти бабушки. Как разделится наследство после его смерти?

Успадковане майно не є сумісною власністю подружжя, це майно є особистою приватною власністю. П.1 ст. 57 СК України: Стаття 57. Майно, що є особистою приватною власністю дружини, чоловіка

  1. Особистою приватною власністю дружини, чоловіка є:

1) майно, набуте нею, ним до шлюбу;

2) майно, набуте нею, ним за час шлюбу, але на підставі договору дарування або в порядку спадкування;

3) майно, набуте нею, ним за час шлюбу, але за кошти, які належали їй, йому особисто;

4) житло, набуте нею, ним за час шлюбу внаслідок його приватизації відповідно до Закону України "Про приватизацію державного житлового фонду";

5) земельна ділянка, набута нею, ним за час шлюбу внаслідок приватизації земельної ділянки, що перебувала у її, його користуванні, або одержана внаслідок приватизації земельних ділянок державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій, або одержана із земель державної і комунальної власності в межах норм безоплатної приватизації, визначених Земельним кодексом України.

Аноним (автор вопроса)

И все же я не понял. Я получу всю квартиру или половину? ( в случае отсутствия завещания)

Якщо на момент смерті батька не буде заповіту, його майно в рівних частках успадкувати мають право діти, дужина і батьки в рівних частках.

При написании ответа используется разметка Markdown.