1833 дня назадАноним

Доброго дня! Подав заяву на приєднання до спадку. Батько загинув майже пів року тому, лишилась квартира. Є брат по батьковій лінії, не приписаний. Заяву про приєднання він не подавав. Брат неадекватний та був випадок що погрожував мені, він налаштований на подання скарги до суду і він, маючи кошти на судовий процес знаю що це діло затягнеться. На компроміс про виплату мені половини вартості чи продажу квартири не йде. Чи є рішення за яким рівність отримання 50% спадку була б здійсненною на підставі рішення суду, через відмову сторони - брата йти на компроміс?

~= А Д В О К А Т =~

Якщо підійти до любого питання більш грамотно ніж невігласно, то можно знайти кращий та швидший варіант вирішення. І справа тут не в "грошовитості" вашого брата, а в професійності підходу. Тобто, над вашою "темою" потрібно попрацювати і більше мати інформації, діалог більш конфіденційний ніж на відкритому форумі. Тому виберіть компетентного юриста з правої "синьої" колонки (клікніть на "синю" назву юриста) і зверніться на його персональну ел.пошту, отриману після перегляду його профілю. Це убезпечить вас від невірних дій та непоправних помилок.

Обращайтесь в индивидуальном порядке

Аноним (автор вопроса)

"Невіглас" і поняття "коштів" я маю собі право дозволити, адже у нас в місті в суді легко домовитись за гроші, як думаю і в інших містах. У мене нажаль коштів немає. Я звісно розумію, що це Ваш заробіток і краще приват )) та питання було ж конкретне та ситуація описана на максимумі. "Чи є варіант коли саме суд визнає за відсутності між сторонами компромісу варіант поділу спадщини". Мені хочаб натяк де та в чому шукати, а своїм "невіглаством" я дійду рішення котре вбереже мене від корупційності та агресії зі сторони брата. І моя Вам порада, відностесь будь-ласка на форумі до людей, так щоб було у них бажання спілкуватись далі, хочаб намагайтесь зрозуміти їх положення)

~= А Д В О К А Т =~

Вкотре заставляєте пояснювати прописні істини. Пропозиція звернутись індивідуально лише означає, що на ваше питання немає відповіді за 5 хвилин експрес роздумів фахівця. Тобто потрібно попрацювати юридично, розібратись. І тут вам вирішувати - якщо нема коштів на оптимальну зважену оплату, використовуючи можливість домовитись, то відмовляйтесь від професійного захисту; відмовляйтесь від боротьби за спадок - це теж є ваше право. Не вважаєте ж ви що чужі дяді і тьоті мають по першій команді з радістю працювати на ваші інтереси як для "кровного родича", якщо ви навіть з рідним братом не можете вирішити полюбовно (що буває в житті - тут все допустимо). А інакше немає порятунку. Вести в суді юридичну роботу без належного фахівця в таких складних справах, складність яких в наявності конфлікту - це те ж саме що вирізати самому собі апендицит без хірурга, або з допомогою ветеринара. То що ж тут можна порадити, навіть якщо захотіти допомогти безкоштовно? Адже дійсно потрібно "закочувати рукави" юристу, сідати на кілька робочих днів і працювати на повну, щоб мати можливість побачити на горизонті позитивний результат. Інакше можна з ймовірністю 99% передбачити результат негативний (а у випадку з апендицитом - "смертельний"). Приймати участь у провокуванні вас на це - немає бажання, коли давати в руки "гранату" людині, яка сама може себе нею "підірвати", замість "ворога". Також хочу завірити, що в судах буває не рідко так, що виграють не "гроші", а гарно та вірно підібрана позиція захисту інтересів, правильні "ходи", грамотно вишукані та представлені докази, збереження всіх процедур, як і в шахматах. Тому "гроші" вашого брата скоріш за все підуть не на корупцію суддів, а на оплату кваліфікованого юриста, який вміло спровокує вас же на невірні дії у відповідь і таким чином "виграє дану партію в шахи" навіть без корупційної складової. І таку роботу юристу зараз можна робити дистанційно супроводжуючи ваші дії, що значно здешевлювало б, оптимізувало б ваші витрати.

Аноним (автор вопроса)

Якщо рідний брат неадекватний і погрожує, думаю в плані сарказму використовувати це некоректно. Суть не в кровному родичі. І за дядіньок тьотіньок я не казав що на побігеньках - якщо є варіант що суд приймає рішення і майно продається, ділиться, згідно цього я зможу якось розрахуватись з адвокатом. Ви можете мені красиво описувати но я ось економіст, юридичний аспект вивчав лише в академії як доповнення. А гарно влаштований захист і інше цього плану залежить лише від того наскільки зацікавлю винагородою адвоката - хоч у цьому будьте чесними! Я звісно бачу, що ось Вас зачепив і вже грає людське нутро, адже порушилось бачення власне Вами світу, та у мене він такий самий, лише я без знання як ось отримати кошти на лікування, законно, а головне законні і при цьому не бути забитим братом і не мати проблем з законом у випадку якщо адвокат щось десь прогавить. У мене суть питаня в половині - тобто справедливості, у Вас суть відстояти своє місце серед 42-х. Здешевити чи дорогий адвокат це упускається, за це не говорил, зазначив лише що у брата є гроші а значить зв*язки. За корупцію ж маю право висловлюватись, навіть елементарний момент консультації врача, юриста, бухгалтера - зараз не дешевий))

Аноним

При чём тут брат погибшего, если есть наследник 1-й линии?! Который получает ВСЕ наследство и не обязан ничего ни с кем делить!

Аноним 99

С братом Миритесь или лечите его или в Церковь. Хотите судебные войны -мы Юристы и АДвокаты Заработаем на Вас с удовольствием-Цены то на Юридические Услуги Растут Каждый День.

Суд не займається поділом спадщини. Відмова від спадщини або її прийняття можливо лише протягом 6 місяців з моменту відкриття спадщини (дня смерті спадкодавця). Якщо буде пропущений строк для прийняття спадщини, тоді через звернення до суду можна визнати поважною причину пропуску строку для прийняття спадщини, суд може встановити додатковий строк для прийняття спадщини спадкоємцю, який з поважних причин його пропустив.

Якщо суд ухвалить неправомірне рішення, його можна оскаржити в апеляційній та касаційній інстанціях.

Вам потрібно буде як відповідачу подавати відзив на позовну заяву, та інші документи у разі необхідності.

При написании ответа используется разметка Markdown.