1834 дня назадАноним

Батько є власником квартири у якій проживає із одним із двох дітей. Перша дитина з якою проживає батько є прописаною у квартирі, друга не прописана та живе окремо. Батько після смерті хоче щоб квартира залишилась першій дитині (яка прописана). Як передати квартиру у власність першій дитині так щоб у другої не було жодних претензій стосовно прав на власність ? Чи варто батькові зробити заповіт на першу дитину чи ще за життя подарувати квартиру, передавши право власності першій дитині ? Завчасно дякую за відповідь.

Дарування краще, тому що у випадку, якщо на момент смерті батька друга дитина буде мати інвалідність чи стане пенсіонером, в цієї дитини буде право на обов"язкову частку спадкового майна незалежно від наявності чинного заповіту.

Заповіт оформити у нотаріуса, позбавити права на спадщину другу дитини, якщо не має підстав для отримання права на обов'язкову частку у спадщині. У такому випадку батько буде власником та зможе змінити заповіт, а перша дитина стане власником після його смерті внаслідок спадкування.

При написании ответа используется разметка Markdown.